GENT -Theodoor Rombouts, de virtuoos van het Vlaamse caravaggisme, nog tot 23 april in het MSK

20230120 - MSK - Opening TR (c) Martin Corlazzoli - COR03445.jpg


In het MSK kan u nog tot en met 23 april naar de eerste monografische tentoonstelling ooit over Theodoor Rombouts (1597-1637), virtuoos van het Vlaamse caravaggisme. Daarna keren de werken onherroepelijk terug naar de talloze privécollecties, kerken en musea in Europa en de Verenigde Staten.

De tentoonstelling, georganiseerd ter gelegenheid van haar 225ste verjaardag van het Gentse museum, biedt een verrassend, nieuw totaalbeeld op de kunstenaar

Met nog iet meer dan twee weken te gaan, is nu al duidelijk dat de tentoonstelling een publiek succes is. Talloze bezoekers uit binnen- en buitenland ontdekten het gevarieerde oeuvre van deze unieke schilder, dat gaat van toegankelijke volkse voorstellingen met muzikanten en vrolijke gezelschappen tot monumentale, religieuze scènes en allegorieën met verborgen politieke boodschappen.


Praktisch

Theodoor Rombouts
​Nog tot 23 april 2023
​MSK Gent
​Fernand Scribedreef 1, 9000 Gent ​
​https://www.mskgent.be

20230130 - MSK - Zalen (c) Martin Corlazzoli - COR06218
(Beelden dank aan Club Paradis)

Bij de tentoonstelling verschijnt de eerste monografische catalogus gewijd aan het oeuvre van Theodoor Rombouts.
Uitgegeven bij Snoeck en met teksten van: Dr. Frederica Van Dam, Valentine De Beir, Dr. Johan De Smet, Prof. dr. Joost Vander Auwera, Prof. dr. Gert Jan Van der Sman, dr. Liesbeth Helmus, dr. Timothy De Paepe, Prof. dr. Wayne Franits, Prof. dr. Astrid Harth, Christine Braet, Prof. dr. Irene Baldriga, drs. Lien Vandenberghe, Geert Van Eeckhout, dr. Michèle Frederick, Prof. dr. Manfred Sellink, dr. Anne Delvingt en dr. Bert Watteeuw.

Publicatie

€ 50
ISBN 9789461618155

Inbegrepen in het toegangsticket (Gratis voor kinderen tot 18 jaar)

16 April – Familierondleiding
​13u30

Tijdens de familierondleiding neemt de gids families mee door het oeuvre van de “virtuoos van het Vlaamse caravaggisme”. Dankzij de interactieve rondleiding geniet zowel jong als oud van de Rombouts’ fantastische meesterwerken.

“De tentoonstelling had als voornaamste doel om deze uitzonderlijke schilder uit de schaduw van Rubens en Caravaggio te halen en zijn oeuvre de erkenning en zichtbaarheid te geven die het verdient. Daar zijn we wonderwel in geslaagd. Heel wat bezoekers – zowel jong als oud – uit binnen- en buitenland ontdekten dankzij deze tentoonstelling voor het eerst het werk van deze uitzonderlijke Vlaamse caravaggist.” ​— Manfred Sellink, directeur MSKGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.