Ook in Sint-Martens-Latem wordt het brein ouder

De LSAR brengt daarover op dinsdag 13 juni 2023 een lezing in de ‘Oude Brouwerij ‘, Dorp 24 . Deuren 14 u. Begin 14.30 uur.

“Als ons brein ouder wordt, laat het geheugen het wel al eens afweten. Ook snel veel informatie opnemen lukt op hogere leeftijd vaak minder vlot. Moeten we ons daar zorgen over maken of is dat nu gewoon inherent aan het ouder worden ? Kunnen we zelf iets doen om het brein fit en alert te houden?

Gastspreker dr. Wim Janssens is geriater en adjunct-kliniekhoofd bij het UZ Gent en werkt beroepshalve dagelijks met en voor ouderen.

Vanuit zijn expertise wil hij zijn zijn publiek vertellen welke impact ons ouder wordende brein op het leven kan hebben,hoe we bepaalde ouderdomskwalen of -ziekten kunnen herkennen, hoe we er best om mee kunnen gaan, hoe we ons brein zo lang mogelijk gezond en actief kunnen houden. Gezien de vergrijzing van onze samenleving kan deze lezing zeker boeiend en leerrijk zijn voor de toehoorders.

De inkom is gratis, maar inschrijven is verplicht ten laatste op 30 mei via e-mail aan info@seniorenraad-latem-deurle.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.