Latemse Simonnetschool introduceert…de klashond

De voorbije jaren werken steeds meer scholen of klassen met een klashond. Niet om pootjes te geven, wel om de concentratie, het welbevinden en de prestaties van kinderen op te tillen.

Meerdere studies tonen inderdaad aan dat de aanwezigheid van een hond in de klas op diverse vlakken een meerwaarde heeft: sociaal, mentaal, rust in de klas, …

De voorbije weken besprak de directie de introductie van een klashond in L5 met het team en met de leerlingen. Ze checkten dit ook juridisch en verzekeringsmatig en staken hun licht op bij de pedagogische begeleidingsdienst. Alle lichten staan op groen en daarom starten ze met een proefperiode. De komende woensdagen brengt juf Katrien haar eigen hond, een labrador genaamd Juna, mee naar school. De hond verlaat de klas niet tijdens de lesuren. In de speeltijd maakt de leerkracht telkens met andere leerlingen, een korte wandeling buiten de school. Zo creëren ze gelegenheden om via de hond gesprekken aan te knopen met leerlingen die dit moeilijk uit zichzelf doen.

Meer info vinden jullie o.a. op www.aapvzw.be , www.therapiedier.be, www.kuleuven.be/thomas/page/klashond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.