Fotowedstrijd ZOOM! Europa via Provincie Oost-Vlaanderen

Provincie Oost-Vlaanderen zoomt in op Europese projecten met fotowedstrijd ZOOM! Europa

De Provincie Oost-Vlaanderen organiseert naar aanleiding van de Dag van Europa ZOOM! Europa. ZOOM! Europa zet Europese projecten in de kijker en toont de impact van Europese steun in je buurt via een fotowedstrijd en een publieksevenement op zondag 3 mei in Gent.

Fotowedstrijd
Europese projecten in Oost-Vlaanderen vormen het onderwerp van een uitdagende fotowedstrijd waar iedereen aan mag deelnemen.

‘Je kan inzoomen op één van de talrijke projecten in Oost-Vlaanderen die met Europese steun gerealiseerd zijn’ vertelt gedeputeerde Versnick. ‘Je kan bijvoorbeeld inzoomen op een project in je eigen buurt. De fotowedstrijd biedt veel ruimte voor creativiteit, bijvoorbeeld inzoomen op een detail of zelf iets in scène zetten zolang je maar een duidelijke link behoudt met een Europees project’.

Op www.zoomeuropa.eu vindt men een kaart van Oost-Vlaanderen met de deelnemende Europese projecten en het wedstrijdreglement. Inzenden kan tot 30 april om 12 uur. De vakjury met o.a Bieke Depoorter, Anja Hellebaut en Freddy Van Vlaenderen beloont de tien beste foto’s en de foto met de meeste online stemmen wint de publieksprijs. Het provinciebestuur maakt de winnaars van de fotowedstrijd bekend op het publieksevenement op zondag 3 mei 2015 tijdens het slotmoment om 17 uur.

ZOOM! Europa is een organisatie van het provinciebestuur Oost-Vlaanderen, in samenwerking met het Informatiepunt Europa Direct, Stad Gent en Vlaanderen.

ZOOM! Europa maakt deel uit van het overkoepelend Vlaamse initiatief ‘Beleef Europa in je buurt’.

ZOOM! Europa wordt mogelijk gemaakt met de steun uit de verschillende Europese fondsen (EFRO, Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling; EFLPO, Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en ESF, Europees Sociaal Fonds) en Vlaanderen (Hermes fonds).
Met de steun van het Centrum voor Beeldexpressie voor de fotowedstrijd.
Inlichtingen:

Gedeputeerde Geert Versnick
Gouvernementstraat 1, 9000 Gent
tel. 09 267 81 59

Provincie Oost-Vlaanderen
Dienst Economie, Europese en Internationale Samenwerking
contactpersoon: Heidi Tency
tel. 09 267 86 37
gsm 0490 65 95 20
mail: heidi.tency@oost-vlaanderen.be
www.zoomeuropa.eu

zoom

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.