Gent : boekvoorstelling bij het Liberaal Archief

liberaal archief logo

Het Liberaal Archief en uitgeverij Snoeck nodigen u graag uit op woensdag 11 juni 2014 om 18 uur in de Blauwe Zaal van het Liberaal Archief, Kramersplein 23 te 9000 Gent, voor de voorstelling van twee boeken
Fredericq & co, een geslacht in licht en schaduw
van prof. em. dr. Guy Schrans

Dit boek wordt voorgesteld door Jan Luyssaert, erevoorzitter van de heemkundige kring Het Land van Nevele

en

Toute une vie. Les mémoires de Simon Fredericq
Introduction généalogique et annotations par prof. em. dr. Guy Schrans

Dit boek wordt voorgesteld door kleindochter prof. em. dr. Denyse Homès-Fredericq

Fredericq & Co, een geslacht in licht en schaduw vertelt het gewone familieverhaal van een zeer ongewone Vlaamse liberale familie. Naast prestigieuze familieleden zoals Paul Fredericq, Virginie Loveling, Cyriel Buysse en Julius Mac Leod, passeren ook minder vermaarde neven en nichten de revue: winkeliers, landbouwers, dokters, leraren, rechters, bedienden, advocaten en burgemeesters. Door het grote aantal personages komen in het boek zeer uiteenlopende thema’s aan bod: literair en historisch talent, exacte wetenschappen en geneeskunde, volksverheffing en onderwijs, de vorming van een nieuwe burgerij, de politieke spanningen tussen “liberalen” en “klerikalen” en de sociale dimensie van de Vlaamse Beweging. Het verhaal begint rond 1770 en volgt de familie tot aan de Eerste Wereldoorlog.

Toute une vie. Les mémoires de Simon Fredericq (1857-1934) biedt een boeiende inkijk in het dagelijks leven, de vorming en opleiding, de ontspanningsmogelijkheden en de reizen van een intellectuele telg uit deze merkwaardige familie.

Graag aanmelden en/of bestellen via het elektronische antwoordformulier, telefonisch (09/221.75.05) of via mail (info@liberaalarchief.be)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.