Sint-Martens-Latem : Sabine Martens in Museum Gevaert-Minne

Tentoonstelling ‘Inner Life’ – Sabine Martens

zaterdag, 24 mei, 2014 tot en met zondag, 8 juni, 2014

a1.5

 

Sabine Martens  (° 1975) was van jongs af aan begeesterd door plastische vormgeving.  Toch heeft het jaren geduurd vooraleer ze zich als kunstenares naar de buitenwereld profileerde.
Het dagdagelijkse beheerste tientallen jaren haar leven.  Een gezin, kinderen opvoeden, een leven met hoogtes en laagtes zoals de meesten onder ons beleven.
Toch bleef er die aangeboren creativiteit bruisend opborrelen en bracht haar inspiratie en verblijding. Als de nood hoog was, kon ze zich steeds weer optrekken aan dat ‘klimrek’ en ontspanning en geestrust terugvinden in het ondergaan, beleven en beoefenen van kunst .
Talent had ze onmiskenbaar maar onzekerheid hield die gave gevangen in haar diepere ik.

Door haar vriendschap en samenwerking met auteur en mediafiguur Sabine De Vos bij de animatiefilm ‘RAY & RUBY’ ontbolsterde dat ‘hart voor kunst’ volledig.
Ray & Ruby, een animatiereeks van 52 afleveringen van telkens 11 minuten,  neemt kinderen van 6 tot 9 jaar mee in de fantasierijke wereld van een muizenfamilie.  Ray & Ruby werd bedacht door Sabine De Vos en Sabine Martens.
Sabine Martens creëerde de kleien figuurtjes, terwijl Sabine De Vos de figuurtjes ook de stem, woorden en avonturen meegeeft.

Ray & Ruby

Ray & Ruby

Door het succes van die reeks en haar figuurtjes gooide Sabine Martens al de schroom eindelijk van haar af en ging volop voor ‘haar’ kunst.
Haar tekeningen, materieschilderijen en sculpturen zijn een lust  voor het oog;  uitnodigend  voor de gretige kunstliefhebber die er emotie, tederheid of gewoon blijdschap en speelsheid  kan in terugvinden.

Precies in het dorp waar ze opgroeide, in de nabijheid van het werk van de Latemse kunstenaars, een oeuvre dat ze altijd al bewonderde en koesterde, toont Sabine Martens haar nieuwste werk aan het publiek.

Zoals kunstcriticus Piet Boyens het stelt in het magazine van de VVV-Leiestreek:
‘De creatieve onrust en speelse geest van Sabine Martens manifesteren zich in een verrassende, heel persoonlijke beeldende kunst. Haar werk is niet vrij van een tedere ironie. Bovendien huivert zij voor de berusting. Spontaan zoekt zij telkens weer een uitweg uit de routine en slaat zij onvermoede, maar veel belovende paden in.’

c1.2

 

Waar? Schaapstal van het Museum Gevaert-Minne,  Edgar Gevaertdreef zn, Sint-Martens-Latem

Wanneer? 24 mei tot en met  8 juni 2014 van 14 tot 18 uur

Vernissage?  Zaterdag 24 mei om 16 uur

 

 

 

f1.1

c1.1

5 thoughts on “Sint-Martens-Latem : Sabine Martens in Museum Gevaert-Minne

  1. Ik wens Sabine heel veel succes in de liefde voor de kunst
    Hopelijk kan ze zich hierin ontplooien en haar gedachten en fantasieën kunnen haar ook helpen om ermee door te gaan
    Veel geluk en een mooie toekomst in de kunst

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.