Sint-Martens-Latem – Weigering van (gele hutje’ van MUSIC PLANET doet Patrick Piens in de pen kruipen !

HET GELE HUTJE van PIENS MUSIC PLANET kan niet in Sint-Martens-Latem!

Sinds meer dan 25 jaar voeren wij onder de naam“Piens MusicPlanet” een gekende zaak in muziekinstrumenten en toebehoren.

Met veel energie, veel inspanningen en veel investeringen in oa. publiciteit is onze zaak organisch gegroeid. Vandaag verzorgen wij 164.141 klanten.

Enkele maanden geleden hebben wij beslist onze zaak te verhuizen van Deinze naar de Kortrijksesteenweg 263 te Sint Martens Latem.

Het logo van onze zaak – voor iedereen al meer dan twintig jaar een visueel herkenningspunt – is een heel typisch geel metalen hutje. Heel eenvoudig : vier metalen palen met een dakje erop.

Zoals al meer dan twintig jaar in onze marketing communicaties, staat ons geel Piens-hutje ook nu weer centraal in al onze campagnes om onze verhuis uit Deinze voor te bereiden en aan te kondigen.

Al onze marketing-inspanningen om onze klanten mee te krijgen naar Sint Martens Latem zijn dus al maanden lang gericht op ons geel Piens-hutje.

Vandaag vallen wij achterover dat onze bouwaanvraag dd. 09-09-2013 om dit essentiële merkpunt voor onze nieuwe winkel te plaatsen, door de gemeente Sint Martens Latem geweigerd wordt.

Wij kunnen haast niet geloven. “… dat de constructie vanuit visueel-vormelijk aspect niet inpasbaar is in de omgeving en straatbeeld.” (sic)

Wij dachten dat wij met onze zaak welkom zouden zijn in Sint Martens Latem …

Wij dachten dat wij positief hadden kunnen bijdragen tot de uitstraling van de Kortrijksesteenweg en bij uitbreiding tot de uitstraling van de gemeente …

Wij dachten dat Muziek en cultuur toch voor de inwoners van elke gemeente een verrijking zijn …

Nochtans hadden wij als muziekzaak veel kunnen doen voor de gemeente.

Bovendien wordt de weigering dan ook nog eens op een koude zakelijke aangetekende brief gecommuniceerd. De verantwoordelijken en de beleidsmakers zijn plots niet meer thuis …

Wij vinden de weigering verschrikkelijk en het gebrek aan steun aan een nieuwe zaak, een nieuwe ondernemer en nieuwe tewerkstelling in de gemeente manifest.

Wij hebben ons nog nooit ergens niet-welkom gevoeld.

Wij zullen de weigering en ons gevoel hierover aan onze klanten overmaken. Wij zullen hun proberen uit te leggen dat een zaak in muziekinstrumenten blijkbaar niet welkom is in Sint Martens Latem.

De komende weken zullen wij ons beraden wat ons nu te doen staan. Heel waarschijnlijk zullen wij Sint Martens Latem verlaten.

Zeer spijtig. Een gemiste kans !

In naam van het hele Piens Team,

Patrick Piens

One thought on “Sint-Martens-Latem – Weigering van (gele hutje’ van MUSIC PLANET doet Patrick Piens in de pen kruipen !

  1. Spijtig dat het zo gelopen is en mij persoonlijk stoort het niet maar….
    Eerst de vergunning afwachten en nadien pas plaatsen is de regel. Bij een weigering kan men nog steeds gaan onderhandelen, motivatie uiteenzetten. Met er van uit te gaan dat het wel in orde komt loopt men op de zaken vooruit. Hopelijk kan er nog een overeenkomst getroffen worden, dreigen om te vertrekken is alvast geen goede reactie.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.