Sint-Martens-Latem: Barbaixprijs voor fotografie 2023

Naast de schilderkunst krijgt ook cultuur in de brede zin van het woord de nodige waardering in kunstenaarsdorpen Latem en Deurle.

Dat komt onder andere tot uiting in de cultuurprijzen voor koren (Duvoselprijs), poëzie (Karel Van de Woestijneprijs) en fotografie (Barbaixprijs).
De uitreiking van de Barbaixprijs voor fotografie vindt plaats op 10 november 2023 in Sint-Martens-Latem. Deze prijs verwijst naar de gerenommeerde Gentse kunstfotograaf Edgar Barbaix (1893-1973).
Barbaix verwierf faam tussen 1920 en 1940 met zijn opnames van het landelijk en stedelijk leven en fotografeerde meerdere kunstenaars van de Latemse groepen.

Edgar Barbaix

Het thema van de editie 2023 is ‘bomen’. Sint-Martens-Latem is gekend als kunstenaarsdorp én als groene gemeente aan de Leie met oog en zorg voor de (hier en daar monumentale) bomen.

De werkgroep van de Gemeentelijke Raad voor Cultuurbeleid weerhield het thema ‘bomen’ als interessant onderwerp voor fotografie, met als pluspunt de link met de gemeente Sint-Martens-Latem waar deze prijs wordt uitgereikt.

Deelnemen?

Wie zich kandidaat wil stellen, dient zijn of haar foto’s in tegen woensdag 6 september 2023 ter attentie van de cultuurdienst (Lokaal bestuur Sint-Martens-Latem, Dorp 1, 9830 Sint-Martens-Latem). De foto’s moeten vergezeld zijn van een deelnameformulier, dat samen met alle nodige info en het wedstrijdreglement terug te vinden is op www.sint-martens-latem.be/cultuurprijzen.

De jury zal 25 inzendingen nomineren. Uit deze nominaties worden drie winnaars gekozen. De eerste prijs bedraagt 900 euro, de tweede prijs 600 euro en de derde prijs 300 euro.

Bovendien worden de genomineerde foto’s gedurende één weekend, namelijk op 11 en 12 november 2023, tentoongesteld in de Raadzaal van het gemeentehuis van Sint-Martens-Latem.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.