Deurle en Latem blijven bereikbaar !

Er was nogal wat misnoegdheid bij de inwoners van Deurle omtrent hun mobiliteit en bereikbaarheid tijdens de herinrichting van de Pontstraat. Dat ongenoegen werd aangezwengeld door de vele reacties op de sociale media. Gelukkig konden College en raadsleden de gemoederen bedaren en de inwoners enigszins geruststellen. Op de gemeentelijke website konden we onderstaande boodschap vinden en tekstueel meenemen.

Wegens een aanpassing in de werkplanning besloot de aannemer dat het kruispunt tussen de Pontstraat en Oude Pontweg NIET gedurende de volledige eerste fase (tussen 7 maart 2022 en juli 2022) afgesloten moet blijven. 

Meer bepaald zal het kruispunt tijdelijk open blijven voor plaatselijk verkeer vanuit en naar Sint-Martens-Leerne. Het zwaarder verkeer (+ 3,5 ton) zal nog steeds geweerd worden en dient om te rijden volgens de aangegeven omleidingen: via Deinze (N466) of Gent (E40).

Tegen het einde van werkfase 1 zal de aannemer de werkzaamheden op het kruispunt zelf uitvoeren.
Op dat moment zullen alle wagens worden omgeleid via Deinze of Gent. Een exacte timing zal tijdig worden gecommuniceerd via bewonersbrieven, de digitale nieuwsbrief, sociale media en de webpagina www.sint-martens-Latem.be/pontstraat.
Op die webpagina vindt u altijd de meest actuele informatie. 

Voor tweewielers wordt te allen tijde een doorgang van en naar Sint-Martens-Leerne voorzien, en vanaf de grens van de werkzone wordt er een omleiding via de Voordelaan voorzien naar het centrum. 

Constante evaluatie

Het lokaal bestuur begrijpt de bezorgdheid van omwonenden over de eventuele verhoogde verkeersdrukte in de Museumlaan, Voordelaan, Oude Pontweg, Gustaaf De Smetlaan, Lindenstraat en Lindenpark ten gevolge van deze wijziging. Er zal met de lokale politiezone Schelde-Leie worden samengewerkt om zo geregeld controles uit te voeren op de naleving van de geldende beperkingen (zowel voor type verkeer als rijsnelheid). Daarnaast zal het lokaal bestuur de verkeerssituatie ter plaatse constant evalueren en waar nodig de geldende regeling aanpassen.

Bereikbaarheid

Bewoners die in het gedeelte van de Pontstraat wonen waar er gewerkt wordt, kunnen tijdens de werkuren van de aannemer steeds hun woning te voet of met de fiets aan de hand bereiken. Buiten de werkuren wordt er gewerkt met ‘minder hinder’-steenslag, om met aangepaste snelheid, en op eigen risico, uw woning met de wagen te bereiken.
Tijdens de zomerperiode (begin maart tot eind september) werkt de aannemer met langere werkdagen, wat betekent dat niet kan verzekerd worden dat bewoners met de wagen tot aan de woning kunnen tussen 7.00 uur en 17.30 uur.  

Hulpdiensten zijn reeds op de hoogte van de werkzaamheden en faseringen, en zij zullen te allen tijde doorgang verkrijgen”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.