Sint-Martens-Latem: oppositie verlaat gemeenteraadszitting

Deze morgen viel onderstaand schrijven in de mailbox van onze redactie. Na overleg besloten we het relaas toch integraal te publiceren met de hoop op een duidelijke respons of reactie van de meerderheid op deze spijtige misverstanden tussen meerderheid en oppositie.
Als verslaggevers vinden we het betreurenswaardig dat dergelijke misvattingen niet cordiaal en minzaam tussen beide strekkingen uit de raad kunnen opgelost worden.
Misschien kan deze post bijdragen tot het bevorderen van het ‘binnenkamers’ uitklaren van interne wrijvingen

Voltallige oppositie verlaat zitting gemeenteraad

“Vanuit de oppositiepartijen, waaronder VOOR LATEM EN DEURLE, wordt er al een tijdje aan het College  om meer respect gevraagd voor de rol van de gemeenteraad.
Een kritische stem wordt al te vaak afgedaan als afbraakpolitiek. Voorstellen vanuit de gemeenteraad worden eerst door de WELZIJN-fractie weggestemd en gekopieerd of nog vlug door het CBS gestemd.
Dit gebeurde vb. bij door ons voorgestelde ondersteunende corona-maatregelen, belastingverlagingen en meer recent bij de verhuis van de lokale versmarkt.

Op zich goed dat deze voorstellen erdoor komen maar ere aan wie het toekomt natuurlijk…

Dit alles bereikte een triest hoogtepunt toen de burgemeester mij tijdens de gemeenteraad van december in openbare zitting ten onrechte verweet dat ik “halve waarheden” zou verkopen omdat ik obv. officiële cijfers benadrukte dat de oppositiepartijen met 52,3 % nog steeds de meerderheid van de bevolking vertegenwoordigden.

Een zoveelste verzoeningspoging ten spijt werden er in de aanloop van de gemeenteraad van januari ook nog publiekelijk allerlei persoonlijke verwensingen aan mijn adres geuit.
Toen wij op de gemeenteraad van januari formeel om een rechtzetting vroegen, ook over deze verwensingen,  las de voorzitter een steriele verklaring over de stemcijfers voor maar werd ons het woord geweigerd. Dit is natuurlijk onwettig. 

Er moest een krachtig signaal komen en de voltallige oppositie (VL&D + SAMEN/N-VA) heeft de zitting verlaten.
Om alsnog te kunnen vergaderen werd er door de partij Welzijn dan maar een studerend raadslid uit bed gehaald en werd de raad verdergezet alsof er niets gebeurd was.
Wij betreuren deze werkwijze. De oppositie in de gemeenteraad verdient meer respect voor het werk dat zij levert. We hebben dan ook een zoveelste verzoeningspoging ondernomen maar krijgen geen respons. Dit is ongezien en onze inwoners verdienen beter. “

Sint-Martens-Latem, 27.01.2021
Nicolas BOSSCHEM
Fractieleider VOOR LATEM EN DEURLE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.