De Latemse versmarkt komt naar de openbloeiende wijk Hooglatem !

Er waren best eerst enkele bedenkingen maar de wat vergeten wijk ‘Hooglatem’ zal eindelijk nog meer opwaardering krijgen door de komst van die donderdagmarkt naar een idee en concept van duivel-doet-al Inge Cnudde die het marktgebeuren in september 2020 opstartte op de spie aan Latemmolen.

De plaatselijke middenstand had er in eerste instantie geen goed oog op maar begreep vlug dat dit volkse, sociaal gebeuren geen concurrentie betekende.
Latem- en Deurlenaars hebben zowat hun vaste stek voor hun inkopen en houden die gewoonte aan.
Bijna elk Vlaams of Waals dorp heeft zo wel ergens een marktje dat het sociaal contact verhoogt en zelfs nu, in Coronatijden kan het veilig ‘leven in de brouwerij’ brengen.

De wijk Hooglatem had wel nood aan wat meer beweging, zolang het veilig blijft.
De wijk, door gemeentenaren vroeger vaak ‘de slechte kant van steenweg’ genoemd omdat de toen uiterst gevaarlijke Neerstraat, nu Kortrijkse steenweg, een barrière bleek met de dorpskern, is een sinds 1970 alsmaar groeiende residentiële entiteit met slechts een wijkcentrum ‘De Oase’, de speelpleinwerking, LuKiArt en ‘De Nark’, het heem van de scouts.
Een winkel was er, behalve een prima, lang verdwenen slagerij, nooit. de inwoners moesten de ‘steenweg’ over om te winkelen en een groot deel richtte de pijlen op de middenstand van het nabije De Pinte.
De uitbouw van de ‘Westerplas’, een gecontroleerd overstromingsgebied met waterbekken van 36.000 kubieke meter verbonden met de Oosterplas, groeide uit tot een heus natuurgebied met grote biodiversiteit. Het is een paradijs voor wandelaars en vogelspotters en sluit probleemloos aan met het Parkbos.
Zo werd het ‘lelijke eendje’ stilaan toch een parel op de kroon van de Leiegemeente.

De LATEMSE VERSMARKT zal er nog meer kleur brengen !

WELKOM allemaal op de Latemse Versmarkt donderdag 28 januari op de parking van ‘De Oase’ in HOOG LATEM, Constant Permekelaan 54 Sint-Martens-Latem, BelgiumWELKOM ELKE DONDERDAG van 14u tot 18u(30)

‘VAN ‘T LAND NAAR DE KLANT, UIT DE ZEE OP ‘T BORD, VERS VAN ‘T ERF’ 🐝🍋🌽🍯🍅🍐🍤🥩🍫🥢🥦🥬🐙🐟🦀🦞🦑🐖🐑🥖🍞🧀🥐🍏🍙🍛🥓🦐🍈🍠🥔🥒🥑🥭🍍🥥🥝🍆🍑🍒🍓🍉🍌🌱🐓🥡👩🏻‍🍳De COVID-19 maatregelen en richtlijnen worden strikt toegepast: gelieve een mondmaskertje te dragen, handen te ontsmetten en social distancing te respecteren tijdens het bezoek aan de markt.KEEP SAFE & TAKE CARE 🍀✔︎ Santé gezond met vis✔︎ De Vierklaver biologisch vlees Annelies Marchand✔︎ De BroodstokerijDietmar Vanbergen✔︎ Sophie’Licious Italian & French takeaway food Sophie Van Mossevelde✔︎ HongCook Vietnamese takeaway food Didier Droogers✔︎ VOLLE MAAN zuivel & kaas martenssabrina ✔︎ GROENTEN & FRUIT @Samantha Samantha Vanquaquebeke✔︎ MOHOW – Belgian organic chocolate Arnaud de Smet✔︎ Pastella Ganda – Pastéis de Bélem Nancy Neirynck✔︎ Paalsteenbier Latem Smaken – Latems bier✔︎ ZOMERHONING Lode De Middeleer✔︎ Casa Astrid – Extra virgin olive oil Jean-Luc Decroo✔︎ BioTamra – Verse biologische dadels✔︎ Cadjo Ceramic Art – serviezen en kunstwerken in keramiek ✔︎ BIO-Limoncello – Carolyn✔︎ By Doucet – GRANOLA

Ook DE LOATEMSCHE KLEPPE kijkt er naar uit ! KLEPPE 1 2021 digi

Westerplas, parel van Hoog Latem

One thought on “De Latemse versmarkt komt naar de openbloeiende wijk Hooglatem !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.