Sint-Martens-Latem : Oppositie is niet mals voor de aanpak van ‘Welzijn’

Na de aanklacht van de fractie ”Voor Latem & Deurle’ over het ‘mysterie’ van het mislopen van een akkoord over de noodzakelijke parkeergelegenheid in de Maenhoutstraat, de Latemse winkelstraat bij uitstek, pakt de fractie Samen-NVA de zittende meerderheid hard aan over het beleid en het meerjarenplan !

De weg der traagheid, en dan nog vaak de verkeerde weg

De fractie SAMEN -NVA heeft de meerjarenplanaanpassing 2021 niet goedgekeurd tijdens de gemeenteraad van 14 december 2020 in Sint-Martens-Latem. 

Het gaat niet vooruit

Amper 12 maanden geleden keurde de Welzijn-meerderheid een meerjarenplan voor de periode 2020-2025 goed. SAMEN N-VA begrijpt dat de corona-crisis ervoor gezorgd heeft dat niet alle voorziene acties uitgevoerd konden worden, maar de opgelopen achterstand loopt in Sint-Martens-Latem echt de spuigaten uit.

Zo waren er in het meerjarenplan voor 2020 63 acties voorzien waaraan een budget was gekoppeld. Voor maar liefst 31 van die 63 acties wordt het budget gewoon in zijn totaliteit doorgeschoven naar 2021.

Dat wil zeggen dat 49% van de vooropgestelde doelstellingen in 2020 niet werden gerealiseerd.
Het gaat hierbij om grote projecten zoals de nieuwe bibliotheek of de inrichting van de pastorie-site in Deurle, maar ook kleinere projecten zoals de plaatsing van speel- en beweegprikkels of de herbouw van het toiletpaviljoen op de gemeenteschool in Deurle.

Van de voorziene 7,4 miljoen investeringen wordt in 2020 maar 3,8 miljoen gerealiseerd.

Nu reeds doorschuiven naar volgende legislatuur

De voorziene wegenis- en rioleringswerken in de Brandstraat, Gevaertdreef, Oude Vierschaarstraat, Kapitteldreef, Muldersdreef, Warandedreef, Klapstraat, Leiepark en Xavier De Cocklaan zullen in deze legislatuur niet meer plaatsvinden. Ze worden ronduit verschoven naar de volgende legislatuur. Bovendien komen er geen nieuwe projecten in de plaats. En dat alles terwijl er net méér snelheid gemaakt zou moeten worden met wegenis- en rioleringswerken. De graad van gescheiden riolering en de bijbehorende infrastructuurwerken moeten echt hoger in onze gemeente. 

Geen aandacht voor belangrijke noden

Voor enkele belangrijke investeringen is dan weer geen budget voorzien, hoewel het gaat om verkiezingsbeloftes van meerderheidspartij Welzijn. Van de volgende beloften ontbreekt elk spoor.  

  1. Organisatie van gemeentelijk openbaar vervoer, op maat van onze inwoners
  2. Investeringen in betere fietspaden
  3. Nieuwbouw van een wijkcentrum in Hooglatem in plaats van een halfslachtige renovatie van de huidige Oase
  4. Infrastructuur voor het muziekonderwijs

De fractie SAMEN N-VA betreurt dat er voor deze noodzakelijke investeringen geen budget wordt voorzien.

De wijk Hoog Latem blijft op zijn honger naar een volwaardig wijkcentrum (if)

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.