Sint-Martens-Latem: Expo leerlingen Simonnetschool in Brouwerijschuur

Leerlingententoonstelling Koen Vanmechelen

Slottentoonstelling van tweejaarlijks cultureel project i.s.m. Koen Vanmechelen. Alle leerlingen, van instapkleutertje tot zesdejaars, maakten kunstwerken naar de thematiek van de kunstenaar.

Dit schooljaar loopt op de Simonnetschool een cultureel project rond het werk en de thematiek van Koen Vanmechelen (www.koenvanmechelen.be).

Eind augustus bezochten directie, leerkrachten en leden van de raad van bestuur zijn atelier en werden er ondergedompeld in zijn wereld.
In oktober gaf Koen op school een lezing voor personeel, ouders en geïnteresseerden. Daarna verkenden de leerlingen het oeuvre van de kunstenaar en leerden ze over de thema’s die hij aan bod laat komen: diversiteit, multi-culturaliteit, wetenschap, enz…

Later kwam de kunstenaar zelf een voormiddag naar school om met de leerlingen te praten en na te denken over de creatieve invulling van de leerlingenwerken. Alle leerlingen van Simonnetschool, zowel kleuters als lager, maakten dus effectief kennis met Koen en zijn gedachtegoed.

Momenteel zijn ze  nog steeds aan de slag met verf, plastiek, lijm, karton, canvas, papier maché, fotografie, hout, …. en krijgt onze tentoonstelling stilaan vorm. In de komende weken wordt de opbouw van de expo verder uitgewerkt.

Deze tweejaarlijkse culturele projecten zijn vooreerst pedagogisch maar gaan verder dan het domein muzische vorming.
Het Raveelproject omvatte aspecten van Nederlands en Frans, bij Arne Quinze lag de focus op techniek.  Sweetlove wees iedereen op de milieuvervuiling.

Bij Koen Vanmechelen ligt de nadruk op de hoger vermelde thema’s.  Zo ent de school de zich op de ethische en culturele missie… op de eindtermen, waardoor niet alleen de culturele bagage van leerlingen en leerkrachten vergroot maar via een geïntegreerde aanpak, over de vakken heen, de kennis en competenties gevoed worden.

In april brengt Simonnetschool deze inspanningen naar het publiek met een expo in de Brouwerijschuur, Dorp 24 te Latem. De expo is open op zaterdag 22 en zondag 23 april, telkens van 10 tot 18u.

Op de tentoonstelling kan u ook de exposhop bezoeken.
Daar verkopen vrijwilligers een reeks van 2 zeefdrukken die Koen de school aanbood als sponsoring. De werken zijn ingelijst met een passe-partout, genummerd en gesigneerd. Voordeelprijs 250 euro per stuk

Waar ?

Dorp 24, 9830 Sint-Martens-Latem

Wanneer ?

za 22 april 2017 van 10:00 tot 18:00 zo 23 april 2017 van 10:00 tot 18:00

Contact

e-mail: info@basisschoolsimonnet.be

koen-vanmechelen

(if – © Koen Vanmechelen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.