Wat heeft ‘Den Laethemschen Vriendenkring’ in aanbieding?

Naar aanleiding van een feest rond het 125-jarig bestaan van de basisscholen Sancta Maria en de School Simonnet speelden Marie-José Van Hecke, Guido Dhaene en Albert Haelemeersch in 2006 met het idee al de vroegere schoolvriendjes van toen op te sporen, een clubje te stichten en maandelijks samen te komen voor een babbel en een drankje.

Wilfried Vancampenhoudt en William Martens sprongen op de kar en Jozef Haerens bood zijn zaal aan als ‘clublokaal’. Ook de oud-leerlingen van de gemeentescholen van Latem en Deurle en Sint-Jozef sloten snel de rangen.

Bij de eerste samenkomst daagden 27 leden op om de vriendschapsbanden van toen te hernieuwen en tussen pot en pint herinneringen op te rakelen. De doelstellingen werden vastgelegd en het bestuur verkozen. Er werd eerst voornamelijk gegrasduind in de geschiedenis van beide dorpen, het verenigingsleven en de plaatselijke middenstand. Secretaris Wilfried Vancampenhoudt notuleerde, William Martens werd penningmeester en Albert Haelemeersch voorzitter. In 2007 werd een fotoarchief aangelegd, gedigitaliseerd door Walter Oliebos, die dat jaar samen met Guido Dhaene en Armand Vermeulen het ere-voorzitterschap kregen. Het verzamelde fotomateriaal resulteerde in een eerste publicatie. Het fotoboek “Latem & Deurle”, een uitgave van ‘Wever & Bergh’, samengesteld en geschreven door Albert-Fernand Haelemeersch. In december 2016 volgde, van dezelfde auteur, ‘De Erfenis van Edgar Gevaert” bij de Gentse uitgeverij ‘Mens & Cultuur’.

De samenkomsten van ‘Den Laethemschen Vriendenkring’ werden inmiddels van praatcafé opgetild tot een multiculturele activiteitenavond met lezingen, toneel, concerten, filmavonden, bowling en uitstappen. Het gemeentebestuur stelde ‘De Oude Brouwerijschuur’ ter beschikking voor de bijeenkomsten.

De vriendenkring telde eind 2016 meer dan 125 leden en dat aantal groeit nog steeds aan.
Na 10 jaar voorzitterschap gaf Albert Haelemeersch de fakkel door aan zijn maat Jan De Meyer, die zich liet flankeren door ondervoorzitter Pascale De Meulemeester.  Zij kunnen uiteraard blijven rekenen op de technische en logistieke steun van de vele trouwe vrijwilligers en uiteraard van het gemeentebestuur.

Meer nieuws kunt u lezen op www.l-v-k.be  en voor de komende activiteiten klikt u op de hier volgende link 2017 Nieuwsbrief 17.2

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.