GENT :samenwerking tussen MSK en street-artist SLINKACHU

MSK gaat in zee met bekende Londense street-artist Slinkachu!

Volgende week gaat het MSK in zee met de Londonse street-artist Slinkachu. Op Museumnacht (donderdag 1 december 18u-01u) lanceert de kunstenaar 6 mini-installaties aan de gevel van het museum. Tijdens het weekend kan de bezoeker de installaties nog komen ontdekken in het museum. Het project kadert binnen het Gentse jaarthema ‘Kunst op Straat’ en krijgt een groter vervolg in 2017.

Slinkachu en het ‘Little People Project’

Slinkachu werkt al sinds 2006 aan zijn 'Little People Project'. De kunstenaar vertrekt steeds van miniatuurmensjes uit de modelbouw, die hij in het straatbeeld opstelt in vindingrijke, grappige of bizarre contexten. Daarbij neemt hij ook steeds de omgeving mee: van een lege fles die bijna een kerk wordt tot een waterplas waarin hij
mini-monsters laat leven. De foto’s die hij van zijn installaties neemt zijn uiteindelijk het enige blijvende bewijs dat ze hebben bestaan.
Met humor toont Slinkachu hoe de mensjes – en dus ook wijzelf – overwelmd kunnen geraken door de ‘grote’ stad, en hoe de grootstad net zo goed melancholie en eenzaameid in zich kan dragen. Tegelijk wil hij de toeschouwers verrassen en bewuster maken van hun eigen omgeving. Het vinden van de miniatuur-installaties vraagt dan ook het nodige zoekwerk.

Little People @ MSK

Op vraag van het MSK maakt Slinkachu in december 6 installaties op maat van de museumomgeving. Op Museumnacht (1 december) worden deze buiten het museumgebouw getoond. Tijdens het daarop volgende weekend verhuizen ze naar binnen.
Volgend jaar neemt het MSK Slinkachu verder mee in het grootse project
‘Manufactories of Caring Space-Time’.
Hierin staan het kleine, het dagdagelijkse en de collectieve kunstcreatie centraal. Het project rondt af met een tentoonstelling tijdens de zomermaanden, waaraan ook Slinkachu zal meewerken.
Meer over Slinkacu op www.slinkachu.com
Meer over Museumnacht Gent op www.degentsemusea.be/museumnacht Meer over Manufactories of Caring Space-Time op www.mskgent.be en manufactories.eu

dead-leaves-1a-blog

‘dead leaves’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.