Provincie subsidieert 8 toeristische evenementen die plaatsvinden in 2017

 

De deputatie van de Provincie Oost-Vlaanderen keurde recent subsidies goed voor 8 toeristische evenementen en dat voor een totaalbedrag van 50 500 EUR.

“Toeristische evenementen zijn ware publiekstrekkers. Ze hebben daardoor niet alleen een impact op de economische ontwikkeling van de regio, maar hebben ook sociaal-maatschappelijke effecten”, zegt gedeputeerde Eddy Couckuyt, bevoegd voor Toerisme.

8 evenementen

De vzw Het Gulden Ei (Kruishoutem) ontvangt 1 500 EUR voor de organisatie van de ‘Gulden Eifeesten 2017’ in het paasweekend van 2017. Op paasmaandag vindt als apotheose de alom gekende gulden eierworp vanuit de kerktoren plaats.
• De gemeente Wetteren krijgt 4 000 EUR voor de organisatie van ‘Bloementapijt 2017 – Rechters in Bloei’ van 13 tot 17 september 2017. In 2017 zal een bloementapijt van maar liefst 750 m² de Wetterse Markt volledig bedekken. Het thema, de Rechtvaardige Rechters wordt driedimensioneel uitgewerkt.
•De gemeente Berlare ontvangt 5 000 EUR voor de organisatie van de ‘Waterfeesten’ op 5 en 6 augustus 2017. Hierbij wordt volop ingezet op het versterken van de authentieke waterbeleving met het Donkmeer als centraal gegeven.
• De vzw Vriendenkring Eke-Dorp mag eveneens 5 000 EUR verwachten voor de organisatie van ‘Brouwsels op straat’. Dat is een internationaal festival voor straat- en circuskunsten op 2 en 3 september 2017. In de marge van dit festival is er een ‘marché aux bons vivants’.
• De vzw Meetjeslandse Balloonmeeting krijgt 7 500 EUR voor de organisatie van ‘AVS Balloonmeeting-stad Eeklo’ op 29 en 30 juli 2017. In 2017 wordt dit event uitgebreid met het thema historiek van de warmeluchtballon. Een replicaballon van de eerste ballon van de gebroeders Montgolfier en bijpassende klederdracht hoort hierbij.
•De stad Deinze ontvangt ook 7 500 EUR voor de organisatie van de ‘Canteclaer 2017’ op zondag 21 mei 2017. Deze vijfjaarlijkse bontgekleurde folkloristische stoet geeft een ruim overzicht van de vele troeven van de stad Deinze met de kip als centrale figuur in al haar gedaantes.
• De VVV Faluintjesstreek mag 10 000 EUR verwachten voor de organisatie van Het Internationaal Folkloristisch Oogstfeest Pikkeling van 26 juli tot 2 augustus 2017. De belangrijkste facetten van dit volksfeest zijn de traditionele dans en muziek uit diverse landen, de internationale folklore, de veldactiviteiten en de streekgastronomie.
• De stad Sint-Niklaas mag eveneens op 10 000 EUR rekenen voor de organisatie van de ‘800 jaar Sint-Niklaas’ gedurende het gehele jaar 2017. In dit ambitieus project worden de unieke kenmerken van de stad nog eens extra belicht: Sinterklaas, ballons, Grote Markt, art deco, onderwijs en literatuur. Samen met het feestprogramma van de plaatselijke verenigingen en handelaars en van de stedelijke cultuurinstellingen wordt een breedgedragen en participatief feestjaar uitgebouwd.

De goedgekeurde projecten zijn publieksgericht, identiteits- en reputatieversterkend en hebben een provinciegrensoverschrijdende toeristische impact.

De stad Sint-Niklaas ontvangt het grootste deel van de koek. samen met Moorsel.

800-jaar-sint-niklaas-bruin_0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.