De app ‘PIETER PAUL’ is onwaarschijnlijk succesvol bij (kunst)toeristen

Curartor merkt een nieuwe trend op in het Vlaamse kunstlandschap. Deze zomer rijzen kunstroutes als paddenstoelen uit de grond. Het bedrijf achter de technologische kunstgids krijgt steeds meer aanvragen van steden en gemeenten om hun kunstenparcours op de kaart van Pieter Paul te zetten.
pieterpaulkogo
Komende zondag 26 juni start de Biënnale van de Schilderkunst in de Leiestreek.
In Menen en omstreken startte begin deze maand het kunstparcours ‘Landscape, form & psyche’ Menin Road en Ypernstrasse. Volgend weekend wordt ook het startschot gegeven van het Kunstenfestival Watou en in september vindt in Sint-Niklaas Coup de Ville plaats.
In Roeselare liep vorige zondag The Green Line af. Het tijdelijk kunstproject in samenwerking met M HKA kon op heel wat belangstelling rekenen, wat ze in een stad als Roeselare misschien niet onmiddellijk verwacht hadden.
Curartor ziet dat er meer en meer belangstelling is voor deze vorm van toerisme.
De Vlaming hoeft niet enkel naar de kunststeden te trekken voor een kunstbeleving.
Kunst ontdekken kan nu ook in de rest van het Vlaamse landschap.

De combinatie van natuur en cultuur spreekt de Vlaming aan. Het is een perfecte dag- of weekenduitstap om alleen of met het gezin aan de alledaagse drukte te ontsnappen. Zo’n kunstparcours is toegankelijk voor jong en oud, groot en klein. Men geniet van een wandeling of fietstocht, en ontdekt op die manier een nieuwe omgeving en nieuwe kunst. Dergelijke routes worden georganiseerd door musea en curatoren in samenspraak met de stad of gemeente.

Nieuwe interactieve kunstbeleving

Een bezoek aan dit soort kunstroutes wordt nog aantrekkelijker dankzij Pieter Paul, een innovatieve kunstgids die naar kunstrouters leidt.
Het is een gratis applicatie beschikbaar op iOS en Android. Op basis van je locatie gidst Pieter Paul je door de wereld van beeldende kunst. De kunstgids geeft kwalitatieve informatie, aangeleverd door de curatoren van de kunstlocaties. Om de informatie op te vragen, wordt via beeldherkenning een kunstwerk gescand en krijg je meteen de gewenste informatie – gelaagd in tekst, beeld en multimedia – op maat van de kunstliefhebber.

Meer informatie: Eva Dejonghe, ppr 0494/05.98.99 – eva.dejonghe@curartor.com

pieterpaul(photo credits PlusMagazine)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.