JEUGDWERKING IN OOST-VLAANDEREN

Provincie voorziet 120 000 EUR voor ‘Jeugdwerk voor Allen’ 

Ook dit jaar zet de Provincie Oost-Vlaanderen sterk in om iedereen aan jeugdwerk te laten deelnemen. De provincieraad trekt 120 000 EUR uit voor het verderzetten van de campagne ‘Jeugdwerk voor Allen’ .

“Maatschappelijk kwetsbare kinderen en/of kinderen met een beperking worden nog te vaak als een aparte groep benaderd. Ook deze kinderen hebben, net zoals alle andere kinderen, recht op plezier en vrijetijdsbesteding. Jeugdwerk voor Allen zet zich al jaren actief in om de drempels naar jeugdwerk (jeugdbewegingen, jeugdhuizen, …) weg te werken”, aldus gedeputeerde Eddy Couckuyt, bevoegd voor Jeugd.

Is er plaats voor mijn kind?
De website www.jeugdwerkvoorallen.be is een schat aan informatie voor jeugdwerkers, begeleiders en ouders. Ouders vinden er antwoorden op vragen zoals: ‘Hoe geef ik tips mee met vrijwillige jeugdwerkers die met mijn kind aan de slag gaan? Waar kan ik terecht als het minder goed loopt? Allemaal vragen die ouders wel eens zorgen kunnen baren als ze hun kind naar een inclusieve werking brengen. De website biedt ook een overzicht van de 39 inclusieve speelpleinen in Oost-Vlaanderen en tal van andere inclusieve jeugdwerkinitiatieven, te raadplegen via een toegankelijke database.

JEUGDWERK

Waar kan mijn kind deze zomer meespelen?
Ouders kunnen steeds terecht op de website, maar er is ook een nieuwe folder met het aanbod voor 2016. In deze folder vindt men contactgegevens van de verantwoordelijke van ieder speelplein. Ouders kunnen de verantwoordelijke contacteren om samen de situatie te bespreken en de mogelijkheden voor hun kind verder te verkennen. De brochure is te verkrijgen op verschillende plaatsen in de gemeenten, hier te downloaden of te bestellen bij vragen@jeugdwerkvoorallen.be .

Prijs Jeugdwerk voor Allen 2016
Jeugdwerkinitiatieven die al acties ondernomen hebben voor kwetsbare kinderen of jongeren, kunnen zich tot uiterlijk 1 oktober kandidaat stellen voor de provinciale prijs Jeugdwerk voor Allen. Het provinciebestuur beloont twee inspirerende projecten met een prijs ter waarde van 1000 EUR. Het aanvraagformulier kan men hier downloaden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.