SINT-MARTENS-LATEM : NIEUWS UIT ‘DEN LAETHEMSCHEN VRIENDENKRING

‘DEN LAETHEMSCHEN VRIENDENKRING’, een vereniging voor Latem- en Deurlenaars die meer dan dertig jaar in de gemeente wonen gaat haar 9de jaargang in. Opgericht bij de viering van het 125-jarig bestaan van de lagere scholen SIMONNET & SANCTA MARIA dachten Marie-Josée Dhaene-Van Hecke en Albert Haelemeersch er aan om de banden met alle vroegere schoolvrienden terug aan te halen en hen samen te brengen om maandelijks bij te praten in de Latemse Brouwerijschuur. Alles startte in de Salons Leiesymfonie met 37 vrienden. De oud-leerlingen van de Gemeenteschool sprongen ook op de kar en het wagentje ging aan nog sneller aan het rollen. Op vandaag telt de vriendenkring 139 gezinnen als lid.

Naast tussen pot en pint bijpraten worden lezingen, muzikale en culturele evenementen of uitstappen georganiseerd en ontstond er, na een bowlingbenefiet voor de vzw Zinloos Geweld, een bowlingteam dat vandaag 28 spelers telt en tweemaal per maand een onderlinge competitie speelt in Bowling Real – Bowl Inn.

Een vooruitblik op 2015 kunt u nalezen in de ‘Nieuwsbrief’ van november 2014 :

Driemaandelijkse nieuwsbrief : LVK NIEUWSBRIEF 26

 

Sfeerfoto

Sfeerfoto na een lezing : bijpraten tussen pot en pint…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.