Met LuKiArt vzw kunnen de kinderen opnieuw zelf ‘kunstelen’ in Sint-Martens-Latem

Kinder-Kunst-Atelier in Sint-Martens-Latem : IN ELK KIND SCHUILT EEN KUNSTENAAR!

lukiart logoHeel wat ouders met jonge kinderen vonden dat er op creatief vlak in Latem en Deurle, de kunstdorpen bij uitstek,  nog weinig oog en ruimte was voor actieve of speelse begeleiding van jonge inwoners op het vlak van plastische kunsten.

In de late jaren ’80 had je wel het ‘Kinderateljee’ in het cultureel centrum aan de Kwakstraat en ook het Museum Dhondt Dhaenens bracht kinderen op een speelse wijze in aanraking met kunst en cultuurbeleving. Later konden kinderen alleen maar terugvallen op buiten- of naschoolse activiteiten van de plaatselijke basisscholen.

Met kunstschilder Chris De Clercq als ruggensteun en met dames als Isabel Rogiers,  An Van Dorpe Pascale Petterson en Marleen Vermassen   als enthousiaste  kompanen richtte Sabine Pauwaert dan de vzw LuKiArt op. Ook de Latemse Seniorenadviesraad zegde zijn steun toe en is bereid op vrijwillige basis leden af te vaardigen om toezicht te houden bij activiteiten.

Sabine had al heel wat positieve ervaring met kinderateliers die ze animeerde of zelf inrichtte voor jonge en/of zieke kinderen. De positieve feedback van de kinderen, hun ouders en de begeleiders zette er haar toe aan verder te gaan, meer nog op zoek te gaan naar een vaste stek om die kinderen op te vangen en hen te zien openbloeien in hun eigen kunstbeleving.

 LuKiArt vzw of Latems Kinder-Kunst-Atelier opende feestelijk zijn deuren op zondag 29 juni 2014, tijdens Hooglatemkermis, voor het eerst voor het grote publiek.

“Wij willen kinderen laten proeven van kunst door ze op een speelse manier te laten kennismaken met allerlei disciplines, door hen op een actieve manier kunst te laten beoefenen en dit zonder teken- of schilderles te willen geven”, stelt Sabine Pauwaert die het idee aanbracht bij de Gemeentelijke  Raad voor Cultuur en daar vrijspel en aanmoediging kreeg van het voltallige bestuur om haar geesteskind op de sporen te zetten .

Burgemeester Agnes Lannoo  en Cultuurschepen Kristof Vanden Berghe steunden haar project ten volle en boden het WijkcentrumOase aan als vaste pleisterplaats voor het initiatief.

 

De kleurrijke, sfeervolle locatie

De kleurrijke, sfeervolle locatie

 

“Het creatieve proces staat bij ons centraal. Dit willen we realiseren met de kinderen en geënt op de eigenheid van  ‘Sint-Martens-Latem kunst-dorp’.  Dit door een actieve samenwerking met lokale kunstenaars, lokale musea, verenigingen, scholen, verenigingen en labs waar kinderen kunnen proeven van kunst, technologie, …
Onze ateliers gaan een 20-tal keer door per schooljaar en dit op woensdagnamiddagen in de Oase, onze activiteitenkalender vind je http://www.lukiart.be
LuKiArt organiseert vanaf september op woensdag ateliers voor kinderen. Kinderen laten proeven van kunst door kinderen op een speelse manier te laten kennismaken met allerlei (beeldende) disciplines, door kinderen op een actieve manier kunst te laten beoefenen, zonder  teken- of schilderles  te geven.

 

Alle info vind je op de website www.lukiart.be of door een mailtje naar sabine.pauwaert@telenet.be

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.