Sint-Martens-Latem : Basisscholen kregen spel tegen pesten

 

PestOOg_sticker_2013 De vijf  basisscholen van Sint-Martens-Latem kregen een exemplaar van Pest’OOg, het nieuwste spel van de vzw Zinloos Geweld.

Christian en Carinne Lapinne van de vzw wonen zelf in de Latemse deelgemeente Deurle.  Dit geschenk aan de schoolgemeenschappen werd gesponsord door het gemeentebestuur van Sint-Martens-Latem en Lions Club Latem.

De vzw Zinloos Geweld profileerde zich de jongste jaren met de ontwikkeling van een aantal educatieve spellen.
Pest’OOg is na VlinderSlag en VlinderNET het derde educatief spel dat kinderen en jongeren wil bewust maken van de problematiek rond pesten.

 

‘Het spel Pest‘Oog richt zich op jongeren tussen zeven en tien jaar’, zeggen Carine en Christian Lapinne, die acht jaar geleden mee aan de wieg stonden van de vzw Zinloos Geweld.
‘Het gaat om een nieuw educatief en informatief spel over diversiteit, pesten, beperkingen en talenten. De vzw en het spel zelf willen kinderen het inzicht bijbrengen dat iedereen anders is, maar tegelijk ook talenten en kwaliteiten heeft.
In plaats van pesten moeten we die kwaliteiten beter aanmoedigen. Praten met elkaar vergroot bijvoorbeeld de weerbaarheid tegen pesten.’

pest oog

(foto door Anneke Coppens via vzw Zinloos Geweld)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.