Sint-Martens-Latem: Expo Paul Jacquart van 5 tot 20 april 2014

2014_Logo_DLV_met_kader DEN LAETHEMSCHEN VRIENDENKRING – DEURLESE &  LATEMSE VRIENDENKRING brengt het getekende oeuvre    van Paul Jacquart even terug naar zijn thuishaven.

 Paul Jacquart, vader van Annette Gevaert-Jacquart en  schoonvader van Pierre Gevaert komt dan even virtueel terug naar  een vertrouwde omgeving, het Museum Gevaert-Minne, het  ouderlijk huis van Pierre Gevaert.

Paul Jacquart was rechter en later voorzitter aan het Gentse Hof van  Beroep. In 1949 kwam hij naar Sint-Martens-Latem waar hij aan de  Schoutputstraat  een landhuis had laten bouwen.

Paul Jacquart was niet alleen magistraat, hij was tevens de auteur van talrijke spotprenten en karikaturen, schreef toneeldialogen en ontwierp en schilderde ook de decors.

Hij stelde zelden tentoon maar toch haalde Jeanne Baekelandt zijn oeuvre naar de befaamde ‘Latemse Galerij’, een ontmoetingsplaats voor kunst en cultuur, een vzw opgericht door o.m. wijlen ere-burgemeester Raf Van den Abeele en kunstcriticus en dichter Jan Dhaese.

Het bestuur van DLV vond de tijd gekomen om, met een tentoonstelling van zijn oeuvre, eer te betonen aan de in 1972 overleden Latemse kunstenaar: Flyer Hommage Paul Jacquart

Het tentoongestelde oeuvre kadert ook in de herdenking van 100 jaar WO I gezien de meeste spotprenten en karikaturen zich in deze periode situeren.

LET WEL : de tentoonstelling PAUL JACQUART zal, in tegenstelling tot de eerste aankondiging, enkel doorgaan in de ‘Schaapstal’, onderdeel van het Museum Gevaert-Minne .

De bezoeker krijgt wel dinsdag 8/4 de gelegenheid in de Brouwerijschuur gratis te proeven van de Bordeauxwijn ‘Les Escudeys’ (2010) van de biowijngaard van Pierre Gevaert in Bazas.

 

P Jacquart lower

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.