KAMAGURKA met KUNSTWILD in Latemse Galerij Guy Pieters

Kamagurka, culturele duizendpoot, stelt vanaf zaterdag 16 november 2013 zijn nieuwste schilderijencyclus, ‘Kunstwild’, tentoon in de Latemse vestiging van Galerij Guy Pieters.

Eerder was Kama al te gast in ‘Reyers Laat’ waar hij in primeur kwam praten over zijn eigen wijn.

kunstwild uitn‘Kunstwild’ moest er ooit komen want Kama was als adolescent zeer gefascineerd door vogels.
Hij werd deel van een natuurstudiegroep, waar hij vogels leerde spotten en herkennen. Nu observeert hij nog steeds vogels en laat die figureren in zijn schilderijen.
Hij noemt zijn nieuwste schildercyclus gek, humoristisch en surrealistisch. Hij benijdt vogels om hun vrijheid. ‘Wij zijn als gehandicapten in een rolstoel” zegt Kama. Een uitdrukking die ik, als andersvalide, persoonlijk betreur maar hem kennende zal hij het wel niet zo denigrerend bedoelen.

Dat hij een wijnliefhebber en –kenner is, was een publiek geheim maar dat in hem een ornitoloog verborgen zat, was voor mij nieuw.
Sinds ‘Reyers Laat’ weten we nu ook dat Kamagurka samen met Nederlands wijnjournalist Harold Hamersa een wijnboek ‘Waanzin & wijnzin’ samenstelde. waanzin en wijnzin
Een boek over wijnen met 60 teksten van Hamersa geïllustreerd met 60 tekeningen van Kama.
Die passie voor wijn was dusdanig dat de Oostendse kunstenaar hij nu ook een eigen wijn op de Nederlandse markt brengt. Bij ‘Reyers Laat’ werd het wijntje samen met sommelier van het jaar, Sepideh Sedaghatniate, geproefd en gekeurd. Sepideh oordeelde de wijn als volg: “Ik vind hem ça va & easy going, het is uitstekend te combineren met pastagerechten of bij een barbecuegerecht’’, was haar conclusie.
De wijn is momenteel enkel te verkrijgen in Nederland en wel in een kist van zes flessen, elk met een verschillend etiket. Eén van de flessen is leeg maar bevat een boodschap, ‘a message in a bottle’. ..
Kunstenaar Kamagurka (Kama) schildert, tekent en boetseert sneller dan zijn eigen schaduw en is bekend in onder meer Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, de V.S. en de U.K.
Ook wijnschrijver Harold Hamersma (Hama) zit nooit om een goeie grap verlegen en is uitgegroeid tot dé wijnautoriteit van de Lage Landen.
Dit kan tellen en is daarenboven een mooie aanloop naar de tentoonstelling en een wijdere verspreiding van de wijn.

Wat? Tentoonstelling ‘Kunstwild’
Wie? Kamagurka
Waar en Wanneer? Van 17 november tot 2 december 2013 in de Galerij Guy Pieters
Dorp 6 te Sint-Martens- Latem
Vooropening? Zaterdag 16 november 2013 van 17 tot 20 uur
Open? Elke dag van 11 tot 18 uur, dinsdag en woensdag gesloten.
Contact en info?
latem@guypietersgallery.com of tel. 09 281 14 29

KAMHornyCoco-canvas-617

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.