GENT – Provincie geeft gratis bouwadvies op BIS

Provincie Oost-Vlaanderen geeft gratis bouwadvies op BIS-beurs Gent – 5 tot 13 oktober 2013

Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen Oost-Vlaanderen van de Provincie Oost-Vlaanderen is van 5 tot 13 oktober te vinden op de BIS-beurs en biedt gratis sessies bouwadvies aan. Dit advies is persoonlijk en duurt 20 minuten. Een afspraak maken kan via www.bisbeurs.be > bezoeken >advies@bis> duurzaam wonen en bouwen. Na inschrijving voor het duurzaam bouwadvies ontvangt men een gratis toegangskaart voor BIS. Men kan zich op de stand ook inschrijven voor de groepsaankoop 100% groene stroom en aardgas van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Ook in 48 Oost-Vlaamse gemeenten

Voor uitgebreid advies op maat kan men ook terecht op www.oost-vlaanderen.be/bouwadvies. Men krijgt tips en antwoord op vragen over efficiënt energie- en waterbeheer, gezond wonen en nog veel meer aspecten van duurzaam wonen en bouwen. In 48 van de 65 gemeenten kunnen inwoners bovendien volledig gratis bouwadvies krijgen. Dit is mogelijk dankzij de samenwerking tussen de Provincie Oost-Vlaanderen en de betrokken gemeenten.

Wat is bouwadvies?

Bouwadvies is een persoonlijk gesprek op maat over de eigen bouw- of verbouwplannen. Professionele, onafhankelijke adviseurs overlopen de mogelijkheden en geven heldere en duidelijke informatie. Een bouwadvies behandelt onderwerpen als een goede oriëntatie van het huis, isoleren en ventileren, energiezuinig verwarmen, hemelwater gebruiken, gezonde materialen, toegankelijkheid, zonne-energie… Allemaal met de bedoeling een comfortabele en energiezuinige woning te bouwen. Bouwadvies rendeert het meest in een zo vroeg mogelijke fase. Dan kunnen de diverse aspecten van duurzaam bouwen gemakkelijk worden opgenomen in het plan. Duurzaam bouwen hoeft ook niet duurder te zijn, integendeel. Zo zal een bewuste oriëntatie van de woning heel wat passieve zonne-energie opleveren zonder meerkost. Het advies wordt gegeven door deskundigen van de MilieuAdviesWinkel.

Inlichtingen:

Gedeputeerde Jozef Dauwe

Gouvernemenstraat 1, 9000 Gent

tel 09 267 82 42

Provincie Oost-Vlaanderen

dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en natuurontwikkeling

W. Wilsonplein 2, 9000 Gent

contactpersoon: Goedele De Vos – coördinator Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen

tel. 09 267 78 38 – fax 09 267 76 99

http://www.oost-vlaanderen.be/dubo

bouwadvies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.