Gent: ‘Suspicious Portraits’ in Museum Dr. Guislain

Suspicious Portraits

DANS, MODERNE EN HEDENDAAGSE DANS

De nerveuze vrouw in vijfvoud. Een dansvoorstelling geïnspireerd door de tentoonstelling Nerveuze vrouwen in het Museum Dr. Guislain. “Suspicious Portraits” neemt de toeschouwer mee op een tocht doorheen vijf persoonlijke beeltenissen van vrouwen met elk hun kracht, zwakte, hartstochtelijke liefde, zonde, herinneringen, grilligheid, …

SUSPICIOUS PORTRAITS

De nerveuze vrouw in vijfvoud.

Vijf portretten gebracht door vijf mysterieuze vrouwen. Ze dagen de toeschouwer uit en bevragen het kijken als betekenisgevende act.
Hoe leidt de visuele gewaarwording tot een diepere aan- en beschouwing van de ons omringende wereld?
Vijf vrouwen schetsen een portret dat onze blik openbreekt, ons doet twijfelen en herbekijken.

Danseres / choreografe Laura Vanborm liet zich voor deze voorstelling inspireren door de tentoonstelling “Nerveuze vrouwen” in het Museum Dr. Guislain. In samenspraak met de dansers werden er uit de tentoonstelling werken geselecteerd die de basis vormen voor de gecreëerde danssolo’s.

“Suspicious Portraits” neemt de toeschouwer mee op een tocht doorheen vijf persoonlijke beeltenissen van vrouwen met elk hun kracht, zwakte, hartstochtelijke liefde, zonde, herinneringen, grilligheid, …

Suspicious Portraits is een coproductie van Platform-K & KuMen vzw.

Platform-K is een sociaalartistieke werkplek in Gent waar kunstenaars met een beperking en kunstenaars uit het reguliere kunsten circuit uitgedaagd worden de handen in elkaar te slaan. Via artistieke projecten en producties, die zich specifiek binnen het domein van dans en beweging bevinden, zet Platform-K de ontwikkeling van een nieuwe vormtaal centraal.

KuMen vzw is een sociaal-culturele organisatie die zich voornamelijk focust op cultuurbemiddeling voor personen met een verstandelijke beperking. Via een drempelverlagende en creatieve werking heeft de vereniging als centrale doel personen samen te brengen voor een collectief delen en beleven van kunst & cultuur. Daarnaast tracht KuMen vzw de dialoog tussen het reguliere cultuurlandschap, personen met een beperking en de cultuurliefhebber te versterken waardoor er zowel gewerkt wordt aan het toeleiden naar, als aan het sensibiliseren van, de samenleving.

Wanneer?

vrij 26/04/13, za 27/04/13, zo 28/04/13 van 20 tot 21 uur

Waar?

Museum Dr. Guislain

Jozef Guislainstraat 43, 9000 Gent

Wie?

Laura Vanborm (choreografe), Inge Van Reckem (dans), Anne Verbeke (dans), Ivana Pellegrims (dans), Lizi D’hont (dans), Karina Maes (dans)

Prijs?

€ 10 (€ 8 (reductie: -25, +65, PMH))

Reserveren?

reservaties@platform-k.be

SuspiciousPortraits_roze2702_600_x_426-460x327

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.