Sint-Martens-Latem: de visie van ‘de andere Kris Peeters’

“Binnenkort in St.-Martens-Latem, de onzichtbare auto” wou ik schrijven. Maar dat zou gelogen zijn. Het is natuurlijk omgekeerd. Vandaag is hij nog onzichtbaar, die auto. Maar morgen, in de werkelijkheid, niet meer”.

Al surfend op het Internet botste ik op een andere dwarsligger! Ik sta dus helemaal niet alleen met mijn mening als ik beweer dat, als er geen rem gezet wordt op de bouwwoede, we binnen de kortste keren met een verkeersinfarct zitten in het landelijke Sint-Martens-Latem. Ik gooide dit probleem in de arena bij de verkiezingseditie van deredactie.be. Blijkbaar stond ik alleen met mijn visie van te druk verkeer.Mijn vraag haalde de plaatselijke politici niet… en zie nu! Een gelijkgestemde!

Ik wil dan ook graag dit fragment uit zijn wordpressblog delen.

“Projectontwikkelaars weten als geen ander wat mensen willen zien. Groen bijvoorbeeld. En wat ze niet willen zien. Auto’s bijvoorbeeld.
En dus worden auto’s in hun fraaie 3D-simulaties zedig weggelaten.
Zoals hierboven bij het project ‘Gustave en Karel’.
Je moet al heel goed kijken om te zien dat de stenen waaier die de helft van de achtertuin opsoupeert eigenlijk een parking is.
In de praktijk zal die, niettegenstaande de aanwezigheid van een grote ondergrondse parkeergarage (in de vallei van de Leie: dat belooft een lopende rekening voor de waterpompen te worden!), nooit leeg zijn.

Want willen mensen eigenlijk geen auto’s zien, ze willen ze wel làten zien. Zeker in Sint-Martens-Latem, waar Porsches standaard op de geboortelijst staan”.

deanderekrispeeters.wordpress.com/tag/sint-martens-latem/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.