GENT – The Bony King of Nowhere uit Gent wint Provinciale Prijs Popmuziek

Voor de zesde maal schreef de Provincie Oost-Vlaanderen een prijs voor popmuziek uit. Ditmaal kwam The Bony King of Nowhere uit Gent met de cd ‘Eleonore’ als winnaar uit de bus.
De band wordt maar liefst 5 000 euro rijker en ontvangt tijdens de huldiging in het voorjaar 2013 een origineel kunstobject.

The Bony King of Nowhere werd met de cd ‘Eleonore‘ met unanimiteit van stemmen door de jury als laureaat van de provinciale prijs popmuziek 2012 voorgesteld.

Enkele lovende kritieken van de jury: prachtige songs, internationale klasse, een begenadigd songschrijver en muzikant wiens kracht in de soberheid, heerlijke melodieën en weemoedige teksten zit, zowel muzikaal als qua productie een echt sterke plaat.

The Bony King of Nowhere is de artiestennaam van de Gentse singer-songwriter Bram Vanparys.

‘Eleanore’ is zijn tweede album na ‘Alas my love’ uit 2009. Zopas verscheen zijn derde album dat gewoon ‘The Bony King of Nowhere’ heet. Meer inlichtingen: http://www.thebonykingofnowhere.be/http://www.rockoco.be/http://www.myspace.com/thebonyking
Vers poptalent
Op zoek naar vers poptalent en alternerend met het Oost-Vlaams Rockconcours Oost-Best! moedigt de Provincie om de twee jaar jonge Oost-Vlaamse bands aan om een demo in te sturen en de jury te overtuigen van hun muzikale talenten.
Er stuurden dit jaar 10 groepen een cd of demo in. De jury was opnieuw samengesteld uit enkele eminente popkenners: Ayco Duyster, Koen Gisen, Gert Keunen, Tijs Vastesaeger en Katia Vlerick.

Vorige laureaten van deze prijs waren Tom Wolf (2002), DelaVega (2004), Skeemz (2006), Jim Cole (2008) en Team William (2010).

Bony King

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.