Sint-Martens-Latem: alles wat je wil weten over whisky

 

WHISKY PUUR & ALLES WAT JE WIL WETEN OVER WHISKY

Voordracht voor het Davidsfonds over whisky door kenner Bob Minnekeer op woensdag 12 december 2012 om  20 uur  in het Centrum de Vierschaar, Deurle.

Als er nu ‘dingen’ zijn waarmee je De Loathemsche Kleppe in verleiding kunt brengen dan zijn het vrouwen, streekbieren en whisky. Je mag er dus zeker van zijn dat deze datum al in mijn agenda staat.

Hoe proef je whisky? Komt de lekkerste whisky uit Schotland? Kun je whisky bewaren in de koelkast? Hoe organiseer je je eigen whiskyproeverij? Wat is de beste manier om je gerechten te flamberen met whisky? Is oudere whisky per definitie betere whisky?

Bob Minnekeer, de grootste whiskykenner van de Lage Landen, runt al meer dan vijftien jaar de Whiskyclub Glengarry in Gent aan het Sint-Baafsplein.
Hij organiseert en begeleidt Schotlandreizen en is pipe major van zijn eigen doedelzakclub.
Bob Minnekeer geeft een uitgebreid overzicht van verschillende soorten whisky’s en doorprikt meteen een aantal hardnekkige mythes die over het Schotse levenswater de ronde doen.

Alles over productie, soorten, ruiken en proeven, verwerken in de keuken, geschiedenis, toekomst en beleggen. Met boeiende faits divers en praktische tips.

Info: guido.vandenberghe@UGent.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.