Latemkermis: een evenement om nooit te missen!

23 augustus is de 4de zondag van augustus en dan is het naar traditie kermis in het dorp.
De Latemse Zomerkermis is een organisatie van het Latemse Feestcomité, in samenwerking met een aantal plaatselijke verenigingen en met steun van het Latemse Gemeentebestuur, de Latemse Middenstand, de VVV Leiestreek en niet te vergeten de structurele sponsors.

De sterkhouders van de vorige jaren werden behouden:
Laat’em lopen met de kidsrun op zaterdag.
– De ganse zondag is er animatie met de 2de oldtimer tractoren reünie.
– grandioos VUURWERK op de Leie op zondagavond en daarna kermisambiance met studio Megavox..
GEITENKEURING, wagenspel en DORPSCAFÉ met Kermisambiance op maandag.
– Voor Brakelkermis op dinsdag: zie programmabrochure, maar niet te missen folklore, worstenbak, muziek en BBQ in het gloednieuwe Huyze Waterloos…
– Op woensdag PAROCHIANENKOERS op de Golflaan.
– de Feestnamiddag voor onze 60+ers op donderdag 28 augustus

Namens het Feestcomité Latem nodigen we alle inwoners en sympathisanten uit om samen met hun vrienden en buren deel te nemen aan deze kermisactiviteiten, met respect voor de rust en privacy van iedereen en het milieu.
Feestnamiddag 60+
Ter gelegenheid van de zomerkermis biedt het Feestcomité Latem traditioneel aan alle 60 – Plussers van Latem een gratis koffietafel aan. Dit jaar op donderdag 27 augustus 2009 om 14u30 in de gelagzaal van de Sporthal, Hoge Heirweg 64. Nadien is er tombola en gelegenheid tot een babbel en het leggen van een kaartje.
“Laat’em Lopen”

Op 22 augustus om 15 uur organiseert de gemeentelijke sportdienst i.s.m. verschillende partners de 2de uitgave van “Laat’em Lopen”, een recreatieve loopactiviteit voor iedereen. Alle deelnemers kunnen kiezen uit 1, 2, 3 of 4 ronden van 3,5 km gedeeltelijk door de Latemse Meersen met start en aankomst aan het gemeentehuis. Voor alle afstanden wordt een afzonderlijke rangschikking opgemaakt voor dames en heren. De inschrijvingen vinden plaats in de feesttent achter het gemeentehuis. De kleedkamers van de sporthal zijn beschikbaar zowel voor als na de wedstrijd. Om 15 uur is er een “Kidsrun” over 1 km. Deze “Kidsrun” is geen wedstrijd maar een recreatieve loop-activiteit waarbij geen uitslag wordt opgemaakt.
Laat je inspireren door de Olympische gedachte en neem deel met het ganse gezin aan “Laat’em Lopen”!!

Koninklijke Toneelvereniging Vrank en Vroom – Wagenspel

Naar goede jaarlijkse gewoonte voert Toneelvereniging Vrank en Vroom Sint-Martens-Latem op de jaarlijkse kermis een Wagenspel op. Deze keer geen narren, spoken, heksen of andere sprookjesfiguren, maar een tafereel “uit het leven gegrepen”. Alhoewel…

Het Misverstand is een klucht in één bedrijf van Willem Savenberg en Jan Vanobberghen.
Mevrouw De Klompe is een welgestelde dame die graag met haar figuur pronkt, maar al even graag van de culinaire hoogstandjes van haar meid Leonie geniet. U en wij begrijpen dat beiden moeilijk met elkaar te verzoenen vallen, maar mevr. De Klompe is uiteraard een andere mening toegedaan.

Haar wereld stort in wanneer ze op een goede dag vaststelt dat het nieuwe kleedje dat ze pas gekocht heeft al heel gauw een maatje te klein is geworden. De professionele hulp van Dr. Pillemans wordt ingeroepen, en tot groot jolijt van de meid wordt “madame” gedwongen om iets te doen aan haar lijn.

Of het zal helpen ziet u in een half uurtje amusement op maandag 24 augustus 2009 om 11.00 uur aan de bocht in de Leie op Latemkermis.

Den Laethemschen Vriendenkring

De zondag van de kermis organiseert Den Laethemschen Vriendenkring de ‘2de Odtimer Tractoren Reunie’.
Om 10u00: Samenkomst en onthaal van de deelnemers bij Auto’s Eddy, Kortrijksesteenweg 182
Om 10u30: Korte rondrit door Latem en Deurle
Om 11u30: Opstelling van de tractors op de boomgaard
Om 12u00: Receptie voor de deelnemers, aangeboden door het CBS
Om 13u00: Aperitief, aangeboden door het feestcomité
Van 12u30 tot 14u00: Middagmaal met “Jumbo-LVK-Koude Schotel”
Vanaf 13u00: Doorlopend op de boomgaard
– Tentoonstelling van de oldtimers, met demonstraties
– Rondrit met Stoomtractor (schaal 1/3) van Ronnie Gerwers
– Voorstelling van de vereniging bij de LVK-stand
Om 17u00: Einde

Golflaankermis.

Voor de parochianenkoers op de Golflaan voorzien we dit jaar 3 reeksen: 6 km voor vrouwen en voor mannen op een toeristenfiets (geen mountain bike of race fiets), 10 km voor dames en heren ouder dan 45 op racefiets en 20 km voor heren met wedstrijdfietsen. Het parcours is, zoals vorig jaar, Golflaan, Latemstraat, Vijverhoflaan en Hoge Heirweg. De wedstrijden zijn voorbehouden voor inwoners van Latem en Deurle; valhelm is verplicht. Tussendoor is er, in samenwerking met de Latemse loopclub, een recreatieve jogging van 2 kilometer. Inschrijvingen ter plaatse vanaf 17u30.

geitenkeuring la belle Helene 1958

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.