Sint-Martens-Latem wordt zorgpartner van Pelicano

Stichting Pelicano is een stichting van openbaar nut, met als sociaal doel de strijd tegen kinderarmoede in België. Om kinderarmoede te kunnen detecteren, werkt de stichting samen met zogenaamde ‘zorgpartners’: instellingen die betrokken zijn bij de opvoeding van kinderen, zoals schooldirecties, CLB’s, OCMW’s, enzovoort. Als zorgpartner kunnen deze instellingen kinderarmoede detecteren, signaleren en de kinderen ook opvolgen.

 

OCMW Sint-Martens-Latem wordt zorgpartner

Op de raad voor maatschappelijk welzijn van 17 oktober 2022 werd de samenwerkingsovereenkomst goedgekeurd tussen Stichting Pelicano en het OCMW van Sint-Martens-Latem. Zo wordt het OCMW zorgpartner van Pelicano en kan hetdossiers indienen voor enkele van zijn cliënten.

Financiële steun

De financiële steun die Pelicano aanbiedt, bedraagt €1.250/jaar voor een kind van de lagere school en € 2.000/jaar voor een kind op de middelbare school. Eens aanvaard, blijft de financiële steun doorlopen tot de leeftijd van 18 jaar. 

Als zorgpartner krijgt het OCMW van Sint-Martens-Latem hetmandaat om deze gelden als een ‘zorgvuldig en redelijk persoon’ te besteden in het belang van het kind. De besteding van het geld moet worden verantwoord aan Pelicano door middel van een halfjaarlijks verslag. 

 

Alle info: Filip Christiaens, schepen van welzijn en sociale zaken

filip.christiaens@sint-martens-latem.be – 09 282 17 00

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.