EEN SCHITTERENDE MUZIKALE TRILOGIE VAN CAROLL VANWELDEN

Caroll Vanwelden – Sings Shakespeare Sonnets 3

Een Uniek Projekt

Met “Sings Shakespeare Sonnets 3” zet Caroll Vanwelden een magisch en perfect uitroepingsteken achter een muzikaal spannende trilogie.

“Alle goede dingen bestaan uit drie” dit moet de Belgische Caroll Vanwelden gedacht hebben als ze besloot een jazztrilogie te schrijven rond de sonnetten van Shakespeare. Op haar derde, en laatste plaat in deze trilogie, laat Caroll ons alweer haar erg originele en heel eigen aanpak van deze gedichten horen. Dit zowel als zangeres, als pianiste maar vooral ook als componiste. De laatste schijf bevat trouwens de bekendste sonnetten van de Engelse grootmeester.

Met haar composities gebaseerd op 48 sonnetten mag Vanwelden zich inmiddels rekenen tot één van de meest gerenommeerde sonnetten vertolkers wereldwijd. Zij slaagt erin de genialiteit van Shakespeare te vertalen in muzikale parels, waardoor de gedichten niet alleen veel toegankelijker worden, maar waardoor ze ook de lyriek van de grootmeester multidimensionaal maakt: tekst en muziek versmelten wonderwel in haar bewerkingen.

Haar composities zijn voor velen een sleutel tot en een opstap naar het werk van de Elizabethaanse bard, met als eeuwige thema’s: de oneindige liefde, jaloersheid, seks, obsessie, schoonheid maar ook sterfelijkheid en verval.

Muzikale ondersteuning krijgt de pianiste van drie van de meest opwindende en succesvolle muzikanten in Duitsland. Op trompet en bugel, horen we Thomas Siffling wiens elegante melodieën perfect samengaan met Vanweldens unieke en warme stem. De bassist, Mini Schulz is alweer van de partij met zijn dragende, diepe grooves en zijn typische strijkwerk. Nieuwkomer Jens Düppe, draagt met zijn gevarieerde en rijke klankpallet op drums en percussie bij tot de complexe ritme veranderingen en de muzikale rijkdom van de groep.

In combinatie met het sublieme werk van deze drie topmuzikanten klinkt Vanwelden heel gedreven, warm en melancholisch, vol emotie en diepgang. De kleurrijke composities zijn daar bovenop erg afwisselend want elementen uit de jazz, de klassieke muziek en ook uit de popwereld worden uitgebalanceerd verwerkt.

Released on the 21st of July 2017 by JazzNArts Records

CAROLL SONNETS

KLIK HIER VOOR EEN TEASER

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.