DEINZE: moord op de Ooidonkdreef

BACHTEVAARWEL PITTORESKE OOIDONKDREEF

Lindenbomen meer dan 250 jaar oud…
Unieke dreef in Vlaanderen,door de eeuwen heen geschilderd door bijna al onze Vlaamse schilders…
Met duizenden mensen hadden we meer dan 12 jaar aandacht en strijd tot behoud…
Dit ‘monument’,beschermd erfgoed, is deze week meer dan nodeloos verdwenen
voor een rioolbuis die daar feitelijk niet hoefde te passeren…

Jarenlang hebben we met de graaf, prominenten, instanties en, wij, natuur- en kunstliefhebbers een lijvig dossier samengesteld (lees hier: ooidonkdreef-definitief-bundel-met-alternatief-en-historiek). Het mocht niet baten…

Last man standing, Aldrik Heirman, nam onderstaande foto’s waar enkel kaalheid heerst. Het zal honderden jaren in beslag nemen vooraleer men opnieuw over een volwaardig, pittoresk landmerk zal kunnen spreken…

ooidonkdreef-voor-kap

ooidonkdreef-na-kap

foto’s Aldrik Heirman

Advertenties

22 thoughts on “DEINZE: moord op de Ooidonkdreef

 1. Deinze was al geen mooie stad en nu nog Bachte Maria Leerne vermasacreren -triestig Hopelijk moeten we niet fusioneren met die stad

 2. Welke IDIOTEN zijn hiervoor verantwoordelijk??! Ik heb talloze uren in deze prachtige dreef doorgebracht tijdens mijn jeugd. Ik kan het niet geloven! Voor een rioolbuis??! Hoe is dit mogelijk? Hoe? Idioten!! Triestige dag 😪. Zou ik toch in overweging nemen de volgende verkiezingen. IDIOTEN!

 3. Het is een schande! Mooie oude bomen omkappen voor een rioolbuis??!! Vind het jammer dat er geen andere oplossingen waren gevonden! Weg met het pittoresk leerne. 😯

 4. dat doet mij serieus pijn : en al die bijen die hun bron van voedsel verloren hebben ; SHAME OVER YOU DEINZE !

  • Alternatieven werden door de werkgroep op een gouden schaaltje aangeboden maar stadsbestuur en verkavelaars vonden die te duur. Een jaar voor zijn dood heeft de moegestreden Graaf de werkgroep opgedoekt en de wegzate overgedragen aan de stad.Gedane zaken nemen echter geen keer. De befaamde dreef is niet meer maar onze achterkleinkinderen of hun kinderen zullen misschien binnen 100 jaar weer een volwaardige ‘groene long’ en pittoreske dreef krijgen.

 5. Spytig !ook dikwyls geweest by Steven Vyncke maakte daar keramic in de dreef in zyn huisje met blaffeturen met het kleur wit groen en rood de kleuren van de Baron .

 6. SCHANDALIG!!!!! Ik ken deze dreef van in mijn kindertijd, zulke bomen krijg je pas na JAREN terug! Ik vind het onnozel dat er géén andere oplossingen gezocht zijn, weer pure politieke redenen. Degene die dit beslist heeft, ik hoop u beseft welke zuiveringsbron van lucht u ons opnieuw afnam!

 7. Een absolute grote SCHANDE!!! Vriendjespolitiek? Dit doet veel pijn! Al de charme is weg. Laat de ntuur zijn gang gaan. En een onnozele buis die niet gebruikt wordt. Miserabel!

 8. Pingback: Historische lindendreef van Ooidonk gekapt [VIDEO] - CGconcept.be

 9. ellendige verstoring van mijn ogen en mijn gedachten ! De lindendreef weent nu zeker 100 jaar. Wie heeft dàt op zijn geweten ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.