DE LOATHEMSCHE KLEPPE vond eindelijk de klepel weer !

In 1995 startte ik met dit satirisch blad dat de plaatselijke toestanden hekelde en de aandacht vestigde op politieke (wan- of wel)daden.
Merkwaardig genoeg kwam de sponsoring toen van de bestuurders, mijn goede vriend Raf Van den Abeele op kop van het peloton. Een wijs man die er geen graten in zag dat ik zijn eigen fractie af en toe door het slijk haalde en die dus toch gul zijn portefeuille bovenhaalde. Hij zei: “Albert, of jouw commentaar nu positief of negatief is, maakt niet uit. Zolang de naam genoemd wordt en je voor jouw polemiek een been hebt om op te staan, is dat voor een bestuurder een zegen op weg naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen”.
Niet iedereen deelde deze mening maar het blad werd wel gelezen.
Wat bescheiden begon met, net als nu in 2017, een A4-tje recto/verso op 100 exemplaren groeide in 2006 uit tot een 4 pagina’s tellende 3-maandelijkse uitgave op 3.000 exemplaren.

De ‘Kleppe’ werd voornamelijk verspreid door dorpswinkels in Latem en Deurle waar ze toen al gratis te grabbel lag. Dank zij de sponsoring kon voor elk nummer in telkens een andere doelgerichte wijk ook van huis tot huis geleverd worden.
Toen de sponsoring in 2010 wegviel, gooide ik de Kleppe op het net maar de teller van het bezoekersaantal bleef op een lage stand. Iedereen had de mond vol over de digitalisering en de ‘afgang’ van papieren boeken en pamfletten maar toch bleef de vraag jaar na jaar komen om de gedrukte versie terug te brengen.

Vandaag is ze er ! Weliswaar in een bescheiden oplage van 500 exemplaren en als collectors item.

Verdeelpunten: Apotheek Deraedt, Latemse Machinery, De Latemse Fruitboetiek, Huis Astrid, Puur M, Blauw Kasteel, Café Sint-Martinus, Osteopathie Hellebaut, Museum Gevaert-Minne…

Middenstanders die het roddelblad willen te grabbel aanbieden kunnen dit altijd melden via artiebert@skynet.be

 

astrid-kleppe(fotorecht: Inge Cnudde)

Door het succes gaan we voor de editie van de maand maart naar 1.000 exemplaren maar om de vraag van de ‘nieuwe generatie’ in te willigen, kan u de herboren

LOATHEMSCHE KLEPPE hier lezen kleppe-2017-test

Enkele vroegere nummers kan je nalezen via de link https://artiebert.wordpress.com/2013/11/06/de-loatemsche-kleppe/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.