Sint-Martens-Latem: Debat over topsport in Simonnetschool

Basisschool Simonnet is verheugd en fier jullie te kunnen uitnodigen op een bijzondere gespreksavond: drie oud-leerlingen van de school gaan met elkaar in gesprek over de Olympische Spelen.

De opmars van het hockey was het voorbije jaar niet te stuiten en de olympische prestaties van onze Belgische judoka’s bracht ook de populariteit van de judosport op de voorgrond

Harry Van Barneveld werd 18 maal Belgisch judokampioen +95 kg, 1 x Europees kampioen in de open categorie, haalde nog tal van medailles op Europese en wereldkampioenschappen. Harry won in Atlanta 1996 brons in de +95 kg.
Momenteel is hij politie-inspecteur in de zone Oostende.

 

Hockeyer Florent Van Aubel won in 2010 de Gouden Stick als beste Belgische belofte, in 2011 nomineerde de wereldhockeybond hem voor de trofee Beste jonge speler van het jaar, in 2012 won hij opnieuw de Gouden Stick, ditmaal bij de elite.
Als speler van de Red Lions haalde Florent zilver in Rio 2016.
Florent studeert communicatiewetenschappen aan de VUB.

Thijs Smet, klasgenoot van Florent Van Aubel, studeerde in 2013 af als master in de geschiedenis met als masterproef Wagenrennen als moderne sport avant la lettre? Een structurele en functionele vergelijking tussen het wagenrennen en de Formule 1.
Momenteel werkt hij als journalist, o.a. voor De Standaard en Het Nieuwsblad.

Zij zullen het onder andere hebben over de impact van een Olympische medaille, de voorbereiding en de omkadering toen en nu, de mediacoverage, de opofferingen van topsport, ….

florent     harry

De Simonnetschool nodigt jullie graag uit op deze boeiende avond op donderdag 17 november om 19u30 in de feestzaal van onze school.

Om praktische redenen vragen we om in te schrijven via deze link:  https://goo.gl/forms/j1gWdlMuUSQ4rMaF2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.