Tentoonstelling #collectievissen door Jonge Erfgoedhelden in het Provinciaal Erfgoedcentrum in Ename

 

Tentoonstelling #collectievissen door Jonge Erfgoedhelden in het Provinciaal Erfgoedcentrum in Ename – vanaf 11 november
Dit najaar gonst het Provinciaal Erfgoedcentrum in Ename (Oudenaarde) van de jeugdige bedrijvigheid. Jonge Erfgoedhelden tussen 10 en 12 jaar van 8 basisscholen uit Oudenaarde, Maarkedal en Kruishoutem brengen hun erfgoed aan, gaan ermee aan de slag en bouwen samen een eigenwijze tentoonstelling.

De kinderen lopen een driedaags traject waarin ze erfgoed ontdekken, creatief benaderen, hanteren volgens de regels en situeren in de tijd. Als volleerde curators, vormgevers, collectieverantwoordelijken, baliemedewerkers, suppoosten en communicatiemedewerkers maken ze van familieherinneringen, vergeten boeken, dorpsmonumenten, vervlogen verhalen, voorwerpen met geschiedenis een fantastische expo.
“Het traject was in de embryonale fase een danig succes dat we nu al beslisten om het in februari te hernemen met jonge erfgoedhelden uit andere scholen. Bovendien zullen de organisatoren van dit erfgoedproject de opgedane expertise delen met andere erfgoedspelers en onderwijs om bij te dragen aan de inbedding van erfgoededucatie in de Oost-Vlaamse basisscholen.”

Gedeputeerde Jozef Dauwe, bevoegd voor cultuur
Praktisch
Wanneer: van 11 november 2016 tot 19 februari 2017 (traject I) en van 9 maart tot 14 mei 2017 (traject II), donderdag tot zondag 10 tot 17 uur
Waar: Provinciaal Erfgoedcentrum, Lotharingenstraat 1, 9700 Oudenaarde (Ename)
tel 055 30 03 44
Info: www.oost-vlaanderen.be/erfgoedcentrum, twitter #erfgoedcentrum
Vrije inkom
Klasgroepen kunnen na afspraak deze tentoonstelling bezoeken en samen met een gids een pop-up tentoonstelling maken aan de vrije wand. Zo leren ze wat erfgoed eigenlijk is en welke vormen het kan aannemen.

Op donderdag 10 november om 19 uur vindt de officiële opening van de tentoonstelling plaats. De makers van de tentoonstelling (kinderen en hun leerkrachten) zullen aanwezig zijn om uitleg te geven.

collectievissen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.