GENT – Provinciale Prijs Vormgeving 2016 voor ‘Collective 019’

 

Collective 019 uit Gent wint de Provinciale Prijs Vormgeving 2016. De prijs is goed voor € 5 000 en een tentoonstelling van hun werk in 2017.

Volgens de vakjury is Collective 019 (Tomas Loetens, Olivier en Valentijn Goethals) een jong en beloftevol designtrio dat de toeschouwer op een vernieuwende en frisse manier naar design laat kijken. De drie ontwerpers gaan verder dan hun eigen discipline door een boeiende mix te maken van design en architectuur en dit op een speelse manier te integreren in de ruimte.

Het vormgeversduo Jessica L’Ecluse en Katrien Daemers, werkend onder de naam Gestalte, kreeg een nominatiepremie van 2 500 EUR. Ook het werk van deze genomineerde wordt opgenomen in de tentoonstelling in 2017.

De jury wil ook graag speciaal Joanna Reuse vermelden voor haar bijzonder originele textielontwerpen.
Er waren 33 inzendingen. De vakjury bestond uit Katrien Laporte, Leen Depooter, Saskia Westerduyn, Jo Klaps en Johan Valcke.

Gedeputeerde Jozef Dauwe, bevoegd voor cultuur: “Met deze prijs wil de Provincie Oost-Vlaanderen jonge, aankomende kunstenaars en designers doorgroeikansen geven en een platform bieden om hun werk bekend te maken bij een ruimer publiek.”

Provinciale cultuurprijzen
De Provinciale Prijs Vormgeving 2016 is één van de 9 categorieën waarvoor het provinciebestuur in 2016 Cultuurprijzen uit schreef: vormgeving, popmuziek, historisch onderzoek (geschiedenis, volkskunde en genealogie), letterkunde (proza en essay en monografie), populariserend werk en erfgoed.

De laureaten worden gezamenlijk gehuldigd op een prijsuitreiking op vrijdag 9 december 2016 in Kunstencentrum Vooruit in Gent.

De Provinciale Prijs Beeldende Kunst en Vormgeving wordt alternerend toegekend. Volgend jaar is het de beurt aan Beeldende Kunst.
Kandidaturen voor deze prijs zijn welkom tot en met 15 april 2017.
Meer info op www.oost-vlaanderen.be/cultuurprijzen.

collective3922

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.