‘Samenwerken loont’

Bezoek de tentoonstelling ‘Samenwerken loont! Over de grenzen heen’ in verschillende Oost-Vlaamse gemeenten

Dit najaar loopt in verschillende Oost-Vlaamse gemeenten de tentoonstelling ‘Samenwerken loont! Over de grenzen heen.’ De bezoekers maken er kennis met de mondiale initiatieven van de Provincie Oost-Vlaanderen en de gastgemeente. Persoonlijke verhalen van mensen in Rwanda, Ecuador en de Filipijnen vormen de leidraad.
“De tentoonstelling gaat over internationale solidariteit. Iedereen, waar ook ter wereld, heeft recht op een waardig leven in een gezonde leefomgeving zonder armoede, angst of uitbuiting. We leven in één wereld en daar zijn we samen verantwoordelijk voor. We streven er samen met de gemeenten naar om van Oost-Vlaanderen een solidaire provincie te maken”, aldus gedeputeerde Eddy Couckuyt, bevoegd voor Welzijn.
Persoonlijke verhalen
Tijdens de tentoonstelling maken de bezoekers kennis met Beatriz en Francisco uit Ecuador, met Hildrine en Salome uit de Filipijnen en met Claudine en Gérard uit Rwanda. Zij tonen aan de hand van beeldmateriaal en interactieve spelletjes hoe samenwerking tussen organisaties uit Oost-Vlaanderen en organisaties uit hun land, vorm krijgt. Het zijn positieve verhalen over hoe zij zelf de samenwerking hebben ervaren en hoe zij zelf naar de toekomst kijken. Naast deze persoonlijke verhalen uit 3 landen waar de Provincie actief is, krijgt ook iedere gemeente de kans om eigen initiatieven rond internationale solidariteit in de kijker zetten. Zo krijgt iedere tentoonstelling een lokaal accent.
In het verlengde van de tentoonstelling worden er ook workshops georganiseerd voor het onderwijs en socio-culturele organisaties.
Waar te bezoeken?
• tot en met 30 september 2016: Gemeentelijke bibliotheek Lede
• Van 1 tot en met 15 oktober 2016 in het Dienstencentrum Leiespiegel in Deinze
• Van 16 tot en met 22 oktober 2016 in het Sportcentrum in Lovendegem
• Van 23 oktober tot en met 10 november 2016 in Laarne
• Van 11 tot en met 30 november 2016 in het Gemeentelijk Administratief Centrum Steenberg in Erpe-Mere
• Van 19 tot en met 30 december 2016 in het Gemeenschapscentrum De Bijenkorf in Assenede

160519-wereldcentrum-n-z-werking-21-x2-1

foto: met dank aan Provinciebestuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.