Sint-Martens-Latem: Kunsthappening ‘UNDERGROUND 4’ komt in gevaar !

UNDERGROUND 4 …not art just passion had toelating gekregen van de eigenaar van het pand om in de ‘Oude Blekerij’ aan de Latemse Meerstraat  een vierde editie van de steeds door een groot publiek gesmaakte culturele happening te organiseren.

Om veiligheidsredenen kon  de gemeente Sint-Martens-Latem echter geen toelating verlenen voor dit uniek concept.

Vorig jaar was de volkstoeloop blijkbaar zo enorm dat er enkele klachten waren uit de buurt en voertuigen de doorgang blokkeerden.
Het nieuwe mobiliteitsplan dat geldt voor de dorpskern van het kunstenaarsdorp brak ook de organisatoren zuur op.
Het Schepencollege wil enkel toelating geven mits akkoord van Brandweer, Agentschap Bos en Natuur, Volksgezondheid en Politie..
De daarmee gepaarde ‘papierwinkel’ lijkt de organisatoren te tijdrovend en te omslachtig.
De mobiele toeloop vermijden door de bezoekers te laten gebruik maken van het terrein voor langdurig parkeren aan de Palepelstraat was een optie.

Een andere locatie zoeken lijkt nu de enige oplossing. Jammer want voor de beeldende kunstenaars, musici en bezoekers was dit een niet te evenaren plaats voor dergelijk cultureel evenement.
Uit Sint-Martens-Latem wegtrekken geeft iedereen een dubbel gevoel.

Sympathisanten suggereerden te verhuizen naar Nevele. Het privé domein van ere-notaris Duerinck. ‘De Chicorei’ kwam even in zicht.
De vroegere-fabriek van de bekende families Buysse-Loveling (schrijvers Cyriel Buysse en de gezusters Loveling) was een te onderhandelen mogelijkheid.
Er is daar parking aan de plaatselijke GB en op de Markt op amper 200 meter. Deze locatie ligt midden in de gemeente en wordt regelmatig gebruikt voor evenementen en tentoonstellingen (onlangs weer één over W.O.I).

Of de ontgoochelde organisatie deze wegen gaat bewandelen blijft onzeker want UNDERGROUND was een landmerk geworden in de Leiemeersen van Sint-Martens-Latem..

underground

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.