Sint-Martens-Latem: TESLA opende nieuwste verkooppunt

TESLA, de Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens heeft er een vierde Belgische ‘Store’ bij en wel in Sint-Martens-Latem waar Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom en de Latemse burgemeester Agnes Lannoo-Van Wanseele de honneurs mochten waarnemen .

Tesla had al  eerder werden vestigingen in Brussel, Antwerpen en Zaventem Een volgende is gepland in buurland Luxemburg.

De nieuwe vestiging langs de Kortrijkse Steenweg heeft een oppervlakte van 2.400 vierkante meter en die filiaal in Sint-Martens-Latem  is voor regio Vlaanderen  door de nabijheid van zowel de E17 als de E40 een uitgelezen  trefpunt voor de autoliefhebber.
Geïnteresseerden kunnen in de Tesla Store terecht voor testritten of om met behulp van interactieve displays hun droomwagen te configureren.

TESLA1

Minister Turtelboom benadrukte dat de toekomst de zero-emissie zal zijn.

“Ik gun iedereen een mooie, dure wagen, maar ik wil een beleid dat er vooral voor zorgt dat die wagen milieuvriendelijker wordt. Ik ben bezorgd om de luchtkwaliteit in Vlaanderen, want inzake fijn stof doen we het barslecht.”

Minister Turtelboom benadrukte dat wie een elektrische wagen of een auto op waterstof koopt nu al kan rekenen op een premie tot 5.000 euro. Ze bevestigde dat er in Vlaanderen tegen 2020 zowat 5.000 laadpunten voor elektrische wagens zullen gecreëerd worden.

TESLA onthulde enkele weken terug nog zijn toekomstige Model 3, een model dat, met een prijskaartje van zowat 35.000 dollar, betaalbaar moet worden voor veel mensen

media tesla

Tesla bouwt vandaag 1.000 wagens per week en heeft ondertussen ook een assemblagefabriek in het Nederlandse Tilburg, waar dagelijks 90 wagens geassembleerd worden.
Wereldwijd heeft het automerk ondertussen 213 Stores en servicepunten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.