BLAUW KASTEEL laat bioproducten los op Latem & Deurle

BIO HERLEEFT OOK IN SINT-MARTENS-LATEM

 

bio blauwkasteelOp de historische bio-boerderij ‘Blauw Kasteel’ in Scheldewindeke worden vooral groenten geteeld. Daarnaast grazen Ardense Voskopschapen op de eeuwenoude weilanden en wordt het bos op ecologische wijze beheerd.

In de moestuin vind je vergeten groenten, klein fruit (bessen, frambozen, aardbeien,…), kruiden en een hoogstamboomgaard. De biologische groenten en fruit worden verdeeld via groentepakketten in de regio Gent en Vlaamse Ardennen en via eigen bio-winkels.

Deze uit de hand gelopen hobby en een teveel groenten uit eigen moestuin zijn de reden waarom burgerlijk ingenieur Peter Denoo een vierde bio-winkel opende in Sint-Martens-Latem.

In 2007 verkocht hij zijn beursgenoteerd bedrijf ‘Artwork Systems’, gespecialiseerd in software voor drukkerijen, en kocht het kasteeldomein ‘het Blauwe Kasteel’ in Scheldewindeke.

Het domein van 35 ha bestaat uit akkers, bossen en een ommuurde moestuin die destijds de bewoners en personeel voorzag van de nodige groenten.
Het beschermde kasteel werd in haar glorie heropgebouwd en de moestuin terug tot leven gewekt. Het grote verschil met andere bio-producten is de ‘korte keten’. Twee maal per week oogsten de boeren ’s morgens de groenten en tegen de middag liggen ze in de winkel. “Echt vers dus”, zegt Denoo.
De vier winkels hebben elk hun specialiteit, maar hebben allemaal een volledig voedingsaanbod, waaronder ook vlees en brood.

In Sint-Marten- Latem ligt de focus op verse groenten en fruit, op een aanbod van kaas van het ‘Hinkelspel’ en slaatjes van ‘Vers en Veggie’, maar ook op onverpakte voedingswaren. Er is dus ook een assortiment bioproducten in bulkvorm te verkrijgen.

biowinkel latem

Waar?

Karel Lodewijk Maenhoutstraat 73, 9830 Sint-Martens-Latem

Info ? www.blauwkasteel.be/sint-martens-latem

bio groenten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.