Sint-Martens-Latem herontdekt Hugo Azcuy Castillo bij LANNEAU ART GALLERY

A new beginning of the endless beauty is the path with heart

 

Hugo Azcuy Castillo studeerde af aan de Academie voor Schone Kunsten San Alejandro in Havana, Cuba, waar hij zich specialiseerde in gravure. Hij schildert, beeldhouwt, tekent en maakt gravures. Karakteristiek voor zijn werk is het vrije gebruik van kleuren. Hij creëerde de techniek van de ‘xilopintura’ op basis van het samengaan van de technieken van gravure en schilderkunst.

Als hij het over zijn eigen creaties heeft, zegt Hugo geïnspireerd te zijn door de natuur, wat zij hem bijbrengt en geeft  maar ook zijn dromen, zijn persoonlijke ervaringen. De literaire en filosofische werken die hij gretig doorneemt en de  passie voor die muziek die hem in vervoering kan brengen;  dit alles draagt zonder twijfel bij in de het compositorische, de thematiek en esthetiek binnen zijn oeuvre. Door zijn werk wil hij in het innerlijke van de dingen doordringen, de geest tonen van al wat leeft en is, zichtbaar en onzichtbaar. Zo wil hij de toeschouwer uitnodigen om hem bij deze subjectieve reis mentaal te vervoegen en mee te gaan om in een voor elk individu totaal eigen benadering  en beleving een boodschap in zijn werk te ervaren en te assimileren.
“De kleur creëert de vorm. Totale overgave aan het kunstwerk, de weg van het hart volgend. Van binnen naar buiten gaan en van buiten naar binnen. De weg van spirituele groei eindigt nooit”.
Zo omschrijft de uit het Cubaanse Havanna afkomstige kunstenaar zijn oeuvre.

Hugo Azcuy Castillo houdt van kleur- en lijnenspel en zet kleuren om in poëzie of buigt moeilijke momenten om naar  optimistische werken badend in licht en energie.

Zowel in zijn schilderijen als in zijn grafiek drijft zijn talent om met kleuren te spelen boven.

Hij toont in zijn werk een scherpe emotionele intelligentie. Hij heeft een sterke en originele stijl, en ook al is hij academisch geschoold, nooit is hij compromissen aangegaan met tendensen in de kunstwereld.

Waar?

LANNEAU Art Gallery

Latemstraat 93, Sint-Martens-Latem

Wanneer?

Nog tot 27 april 2016

Open?

Alle dagen van 10 tot 18 uur

Zondag en maandag gesloten

Alle info:

+32 9 391 62 89

info@lanneau.gallery

www.lanneau.gallery

hugo painting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.