Provincie Oost-Vlaanderen steunt uniek kunstproject Coming World Remember Me

Provincie steunt uniek kunstproject Coming World Remember Me

De Provincie Oost-Vlaanderen steunt Coming World Remember Me, een uniek kunstproject van vzw Kunst en kunstenaar Koen Vanmechelen op initiatief van de Provincie West-Vlaanderen.

De ambitie van dit kunstproject is om 600 000 beeldjes samen te brengen in de grote land art installatie CWRM van Koen Vanmechelen op de frontzone in Ieper in 2018. Elke WOI-gesneuvelde op Belgische bodem wordt herdacht met één beeldje.
Tegelijk steunt het project ook kinderen die vandaag het slachtoffer zijn van oorlogssituaties.

“De deputatie is enthousiast over dit project dat slachtoffers van de Groote Oorlog herdenkt en kinderen in oorlogssituaties steunt. Daarom organiseren we een mobiel atelier in ons erfgoedcentrum in Ename en bieden we Oost-Vlamingen de mogelijkheid om meter of peter te worden en zelf een beeldje te maken.”, aldus gedeputeerde Jozef Dauwe, bevoegd voor cultuur.

Word peter of meter

Peter- of meterschap kost 5 EUR, waarvan de helft naar het goede doel gaat en de andere helft naar het kunstproject. Elke peter of meter krijgt een certificaat van deelname en kan van 13 tot 21 februari 2016 een beeldje maken in het mobiel atelier in het Provinciaal Erfgoedcentrum in Ename.

Elk beeldje wordt voorzien van een identiteitsplaatje met daarop de naam van de peter of meter én de naam van een oorlogsslachtoffer uit WOI.
Het wordt meteen ook een mooie afsluiter van de tentoonstelling #collectievissen in oorlogstijd, een gratis tentoonstelling met familie-erfgoed uit beide wereldoorlogen in het Provinciaal Erfgoedcentrum.

coming world
Praktisch
Waar te koop: Provinciaal Administratief Centrum Het Zuid in Gent of Provinciaal Erfgoedcentrum in Ename
Kostprijs: 5 EUR
Mobiel atelier: van 13 tot 21 februari 2016 in het Erfgoedcentrum in Ename
Info: http://www.oost-vlaanderen.be/cwxrm, twitter #erfgoedcentrum, http://www.cwrm.be

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.