DEINZENAARS WILLEN MEER AANDACHT VOOR DE PROBLEMATIEK VAN ROLSTOELGEBRUIKERS

Eddy Lefèvre en Peter De Maertelaere, respectievelijk Het Nieuwsblad en Radio Tequila, berichtten deze week over de problematiek van de mindermobiele medeburger in steden en gemeentes en meer bepaald over deze voor de gebruikers van rolstoel of rollator. Ze krijgen hierbij de steun van de LM Zorgshop:

DEINZE – Hoe voelt het om met een (elektrische) rolstoel te rijden? Je komt er achter op zondag 13 september in Deinze. In het kader van de Autovrije Zondag plaatst LM een rolstoelparcours aan de LM Zorgshop in de Tolpoortstraat.

scootmobiel“Over een drempel raken, een winkel binnenrijden of gewoon aan tafel schuiven: het is niet altijd evident voor zorgbehoevenden of personen met een beperking”, zegt Katja De Cordt, ergotherapeute van LM Oost-Vlaanderen.

“Met deze actie willen we de aandacht op toegankelijkheid vestigen.
Op het parcours komen de deelnemers in een aantal situaties terecht waar personen met een (elektrische) rolstoel of een rollator dagelijks mee te maken krijgen. Katja De Cordt: ‘Wie aan het parcours deelneemt, zal ondervinden hoe het is als je aangewezen bent op een mobiliteitshulpmiddel.”

Naast het parcours staan de ergotherapeuten de bezoekers ook bij met advies.
Zo kom je te weten hoe je een rolstoel kan aanvragen en welke tussenkomsten er voorzien zijn vanuit het ziekenfonds.

Bezoekers kunnen op zondag 13 september vanaf 13 u terecht in de Tolpoortstraat aan de LM Zorgshop.

Deelnemen is gratis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.