Sint-Martens-Latem : Expo workshop leerlingen Simonnet met William Sweetlove

WILLIAM SWEETLOVE’S MASTERCLASS WITH SIMONNET SCHOOL

Sweetlove

Sweetlove

Dit schooljaar loopt op de Simonnetschool een cultureel project rond de figuur, het werk en de thematiek van William Sweetlove,  http://users.telenet.be/artdepot/williamsweetlove

In oktober startte het project met een lezing van William voor personeel, ouders en andere geïnteresseerden.
Daarna verkenden de leerlingen het oeuvre van de kunstenaar en leerden ze over de thema’s die Sweetlove aan bod laat komen: opwarming van de aarde, schaars worden van energie en water, plastiekvervuiling in de oceanen, …

Enkele weken geleden kwam Sweetlove een dag naar school om met de leerlingen te praten en na te denken over de creatieve invulling van de leerlingenwerken. Voor L5 en L6 reserveerde hij wat meer tijd in een workshop, maar alle leerlingen van onze school, zowel kleuters als lager, maakten met hem kennis.

Momenteel zijn alle leerlingen aan de slag met verf, plastiek, lijm, karton, canvas, papier maché, …. en krijgt de tentoonstelling stilaan vorm.
In de komende weken werken ze met zijn allen de opbouw van de expo verder uit via een werkgroep met personeel en ouders.  Sweetlove zal hierbij assisteren.

Deze tweejaarlijkse culturele projecten dienen vooreerst een pedagogisch doel en gaan verder dan het domein muzische vorming.
Het Raveelproject omvatte aspecten van Nederlands en Frans, bij Quinze focusten de leerlingen ook op techniek.  Nu hebben ze het o.a. over natuur.
Zo enten ze deze  culturele missie op de eindtermen, waardoor niet alleen de culturele bagage van de leerlingen vergroten, maar via een geïntegreerde aanpak over de vakken heen kennis en competenties bijbrengen.

Tijdens het weekend van 24 tot 26 april 2015 bekronen ze deze inspanningen met een expo in de Brouwerijschuur, Dorp 24 te Latem.

Op vrijdag 24 april is er om 19u een vernissage met enkele toespraken, een muzikaal optreden van leerlingen, een receptie en opening van de tentoonstelling.

De expo is verder te bezoeken op zaterdag 25 en zondag 26 april, telkens van 10 tot 18u.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.