HET GENTSE MUZIEKLEVEN STAAT EINDELIJK TE BOEK

 

‘9000 Toeren’, een eerbetoon aan 5 generaties muzikanten

9000-toeren-cover-boek-797x1024

De Gentse muziekscène bruist, verrast, raakt en smaakt naar meer en dat was in het verleden niet anders. Iedereen die in Gent is opgegroeid, er heeft gestudeerd of er op de een of andere manier is beland, heeft minstens een deel van deze Gentse muziekgeschiedenis mee beleefd.

De beruchte avonden in de 55, ’s morgens de zon zien opkomen op de Vlasmarkt met een Irish Coffee in de hand, Raymond van het Groenewoud die jaar na jaar de Gentse Feesten afsluit bij Sint-Jacobs… zulke momenten staan in het Gentse collectieve geheugen gegrift.

Het project 9000 toeren geeft muziekfans de kans om dieper in de Gentse muziekcultuur te graven.
Tal van Gentse journalisten, vormgevers en andere creatievelingen werkten samen en bundelden voor u 50 jaar Gentse muziekgeschiedenis – van pop tot rock, over punk, dance en hiphop – in een prachtig boek.

Beleef alles terug vanop de eerste rij of dicht ein-de-lijk het gat in uw Gentse muziekcultuur.

Het 320 pagina’s tellende hardcover-boek is VANDAAG op Record Store Day (18 april) in Vooruit en de platenwinkels uitzonderlijk te verkrijgen aan 25 euro (normale winkelprijs: 29,95 euro).

Vanuit het ‘support your local record store’-idee zal 9000 Toeren nadien te vinden zijn in 6 Gentse platenwinkels: Vynilla, Music Mania, Dune, Vinyl Kitchen, Consouling Store en Wool-E Shop.
Daarnaast is het ook te koop in Vooruit, STAM en Huis van Alijn, en – uiteraard – in alle reguliere boekhandels of online.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.