GENT/OOST-VLAANDEREN : FUSIE REGIONALE TV-ZENDERS IN STROOMVERSNELLING ?

Provincie juicht toenadering tussen regionale zenders AVS en TV OOST toe

De Provincie Oost-Vlaanderen werkt al decennia lang samen met de regionale zenders AVS en TV OOST vanuit de overtuiging dat regionale tv een ideaal kanaal is om de Oost-Vlamingen te bereiken.  
De Provincie is dan ook bijzonder verheugd met de toenadering tussen beide zenders en kan deze alleen maar toejuichen. 

“De Provincie is het idee van één regionale zender voor heel Oost-Vlaanderen genegen en we hopen dat we hiermee de slagkracht van Oost-Vlaanderen kunnen vergroten”, aldus gedeputeerde Alexander Vercamer, bevoegd voor communicatie. “We willen aan de zenders ook onze medewerking verlenen om de samenwerking in goede banen te leiden.”

De Provincie heeft momenteel o.a. Tv Provincie en TV Provincieraad lopen op beide regionale zenders.

Deze programma’s leveren het bewijs dat een samenwerking tussen de zenders kan en nuttig is”, vervolgt gedeputeerde Alexander Vercamer. “De Provincie is er immers voor iedere Oost-Vlaming, ongeacht de regio waar deze woont.”

De Oost-Vlaamse regionale zenders TV Oost, met zendgebied in het Waasland en de Denderstreek, en AVS, met zendgebied in het Meetjesland, Vlaamse Ardennen en Gent, willen tegen 2015 één zender vormen. Dat zegt Frederik Wittock, voorzitter van TV Oost, op het 20e verjaardagsfeest van de zender.

“Onder impuls van gouverneur Jan Briers hebben we een akkoord bereikt”, zegt Wittock. “De gesprekken zijn al anderhalf jaar aan de gang en werden ook al vroeger in gang gezet. We beseffen dat er maar één oplossing is voor de regionale televisie die we allemaal zeer waarderen en dat is met een stappenplan gaan naar één regionale televisie in Oost-Vlaanderen.”

 Volgens Wittock gaan de twee bedrijven nu rond de tafel zitten om akkoorden te maken rond de redactiewerking en de commerciële exploitatie. “Onze doelstelling is om heel krachtig nieuws te maken, terug naar de kern van de regionale televisie. Dat betekent dat randprogramma’s wel nog kunnen, maar dat iemand die op ons afstemt, weet dat hij nieuws krijgt.” Inhoudelijk moet het aanbod werken voor heel de provincie, al zegt Wittock dat ook een regionale ontkoppeling mogelijk moet zijn.

Tot slot zal er volgens Wittock geen impact zijn voor het personeel. “We zijn blij met het mooie werk dat onze redactie doet, dit is geen desavouering. Bovendien wordt de kleine broer niet door een grote broer overgenomen.”

TV Oost wordt commercieel uitgebaat door een NV waarvan Concentra meerderheidsaandeelhouder is. AVS Regionale Televisie heeft een onafhankelijke exploitatie.

Hoofdredacteur Lucie De Zutter (AVS) bevestigt dat er inderdaad  eerder al een intentie was om samen te gaan werken, maar voegt eraan toe dat er toch nog een weg te gaan is…

AVS OOST 2

AVS OOST 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.