Sint-Martens-Latem : De Latemse Galerie wordt THE LATEM GALLERY

Anne-Marie Van Pachterbeke en echtgenoot kunstschilder Hans Kitslaar organiseren reeds 15 jaar met veel  enthousiasme jaarlijks een expositie in tuin, woonst en atelier te Lochristi. Nu vond Anne-Marie de tijd rijp om haar meisjesdroom waar te maken.  Toen ze hoorde dat ‘De Latemse Galerij’ vrijkwam verlangde ze naar en nieuwe stap in haar ‘kunstleven’.

De Latemse Galerij ging in 1959  onder impuls van wijlen burgemeester Raf Van den Abeele en dichter-kunstcriticus Jan Dhaese van start als een vzw waar een groep kunstminnende Latemnaren de toenmalige streekkunstenaars een platform wou geven en de kunst in Latem kunstenaarsdorp levendig wou houden.

Merkwaardig is dat Hans Kitslaar er tot de eerste exposanten hoorde en er nu met echtgenote Anne-Marie terugkomt…

Sinds de jaren ’90 was de galerij één van de uitvalbasissen van Guy Pieters. Toen Anne-Marie Van Pachterbeke in mei dit jaar vernam dat het pittoreske pand te huur kwam, zag ze de kans een jeugddroom realiseren. Het lukte.

 

Vanaf 1 augustus 2014  is  THE LATEM GALLERY realiteit.

De officiële opening is gepland op 26 september 2014  maar daarvoor valt uiteraard nog een uitnodiging in de brievenbus.

Nu is de galerie telkens open op vrijdag & maandag van 13.30u tot 18.00u en op zaterdag en zondag van 11.00u tot 18.00u.

Momenteel brengt Anne-Marie een selectie van werken van de kunstenaars die de basis zullen vormen van de huisstijl.

Van vrijdag 22 tot/met maandag 25 augustus zal Christine Ostyn een selectie van haar nieuwste juwelencreaties voorstellen in de galerie.

Het motto blijft een forum bieden aan kunstenaars die met hart en ziel voor hun werk staan, die hongerig zijn om steeds opnieuw krachtige creaties neer te zetten en de kwaliteit van hun kunst hoog in het vaandel dragen.

“De kunstenaars die in onze galerie vertegenwoordigd worden zullen ten allen tijde kunstenaars zijn waarvoor wijzelf een grote bewondering hebben en in wiens talent wij geloven”, stellen Anne-Marie en Hans.  “Wij hopen de kunstliefhebbers hiermee een reden te geven om ons een bezoekje te brengen in Sint-Martens-Latem”.

 

Hans & Anne-Marie Kitslaar-Van Pachterbeke

THE LATEM GALLERY

Dorp 6b

B-9830 Sint-Martens-Latem

Tel. +32.486.97.59.00

KaartLatem-recto

 Works by 

MALLART, artist illustrator – CHRISTINE OSTYN, jewellery – ANNETTE DEFOORT,  clay sculptures

PATRICK VILLAS,  bronzes – HANS KITSLAAR, oil paintings and pastel chalk drawings

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.