Sint-Martens-Latem : terugblik naar de ‘Gevaerts’ en de macrobiotiek (oproep)

Over het gezin en de kinderen Gevaert-Minne, de macrobiotiek en ‘Vrijstaat Sint-Martens-Latem’ (in de volksmond ‘de commune’) is een redactieteam met Tineke Beyen, Jolien De Bouw, Albert Haelemeersch en Brecht van Dingenen getuigenissen en fotomateriaal aan het verzamelen voor een geïllustreerd boek over deze legendarische fenomenen in het Leiedorp Sint-Martens-Latem.

POLS steekt een handje toe en met de steun van de Erfgoedcel en het gemeentebestuur van Sint-Martens-Latem neemt Jolien Verroeye het thema op in ‘De Week van de Smaak’ !

 

Naar aanleiding van de Week van de Smaak die van 13 tot 23 november 2014 in het teken staat van duurzame voeding, organiseert POLS/Erfgoedcel Leie Schelde 2 lezingen over het ontstaan van de macrobiotische levenswijze in Sint-Marten-Latem.

Wie en waar ? Niemand minder dan Pierre Gevaert komt hiervoor vanuit Frankrijk over om in de voormalige schaapstal van het domein, nu deel van het Gemeentelijk Museum Gevaert-Minne, zijn verhaal te doen.

Wanneer?

Telkens op vrijdag, 14/11 en 21/11, vanaf 19u30. Let op: de plaatsen zijn beperkt!

Meer info via de website van POLS, Week van de Smaak of Uit in Vlaanderen.

OPROEP: Voor een publicatie over dit onderwerp zijn de auteurs Tineke Beyen en Albert Haelemeersch nog op zoek naar getuigenissen en beeldmateriaal.

Wie nog materiaal heeft of verhalen kent, mag steeds contact opnemen met de erfgoedcel via jolien.verroeye@egcleieschelde of 09/386 78 86.

Muziek in 'de commune'

Muziek in ‘de commune’

Pierre Gevaert, bezieler van de macrobiotiek in Vlaanderen

Pierre Gevaert, bezieler van de macrobiotiek in Vlaanderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.