Groepsaankoop 100 % groene stroom en aardgas succes in Oost-Vlaanderen

8506campagnebeeld groene stroom_15cm_300dpi

 

 

Ruim 14 000 deelnemers gaan in op het aanbod van de derde groepsaankoop 100 % groene stroom en aardgas van de Provincie Oost-Vlaanderen

De derde groepsaankoop van 100% groene stroom en aardgas van de Provincie Oost-Vlaanderen is opnieuw een succes. Meer dan 40 000 deelnemers schreven zich vrijblijvend in voor de campagne. Uiteindelijk besliste 34% (ruim 14 000 deelnemers) om op het aanbod van de winnende energieleveranciers in te gaan.

“Mede door de groepsaankoop is er 52 829 mWh verzekerd van een jaar lang groene stroom, aldus gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor energie. Goed voor het milieu dus, maar ook voor het budget. Alle deelnemers samen bespaarden meer dan 2 miljoen EUR.”

Gemiddelde besparing gezinnen: 146 EUR
Tijdens de veiling op 5 december 2013 bood Electrabel de laagste prijs voor eenjarige contracten van de combinatie gas en elektriciteit. Essent bood de laagste prijzen voor groene elektriciteit. Alle deelnemers kregen een persoonlijk overzicht van hun besparing. 13 667 gezinnen gingen een nieuw contract aan: hun gemiddelde besparing was 146 EUR, sommige deelnemers bespaarden zelfs 500 EUR of meer.

Gemiddelde besparing bedrijven: 287 EUR
Voor de eenjarige combinatie contracten gas en elektriciteit van de deelnemende bedrijven en zelfstandigen bood Electrabel de laagste prijs voor eenjarige contracten van de combinatie gas en elektriciteit. Voor groene elektriciteit was het OCTA+ die de categorie won bij bedrijven en zelfstandigen. In totaal accepteerden 483 van de 1 277 ingeschreven bedrijven het nieuwe energiecontract. De gemiddelde besparing van een bedrijf bedroeg 287 EUR.

Tendens op de energiemarkt
De Provincie Oost-Vlaanderen vindt het belangrijk om mensen wegwijs te maken op de vrije energiemarkt. Er bestaat nog steeds een grote drempel bij veel mensen om van energieleverancier te veranderen. Het vertrouwen in de Provincie als degelijk bestuur, werkt die drempels overduidelijk weg. Het succes van de groepsaankoop past in de tendens om bewust te consumeren. Nog nooit veranderden zoveel gezinnen van energieleverancier. De concurrentie tussen de leveranciers wordt hierdoor versterkt, wat de energieprijzen doet dalen. Het feit dat deze overstappers niet alleen een prijsbewuste, maar ook een milieuvriendelijke keuze gemaakt hebben,sterkt natuurlijk de boodschap van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Meer info
• campagnewebsite www.samengaanwegroener.be
• gratis infolijn: 0800 76 101 (werkdagen van 9 tot 17 uur/ maandag tot 20 uur)
groenestroom@oost-vlaanderen.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.