Deurle (Sint-Martens-Latem) Lezing “Achter de tralies van Leuven Centraal”

Davidsfonds Latem-Deurle nodigt u met genoegen uit op de voordracht “Achter tralies van Leuven Centraal” door gewezen gevangenisdirecteur Guido Verschueren op maandag 9 december 2013 te 20 u in het Centrum De Vierschaar.

Guido Verschueren, gevangenisdirecteur en laureaat Burgerschapsprijs 2010, geeft een inkijk in de wereld van de Centrale Gevangenis van Leuven, een penitentiaire instelling voor langgestraften.

LeuvenCentraal_1941_kl

Na 34 jaar dienst gaat de ‘burgemeester achter tralies’ in 2013 op pensioen.
Verschueren bestuurde als een burgervader ‘zijn’ dorp en stond steeds dicht bij zijn mensen, zowel personeel als gedetineerden.

Hij vertelt meer over het gebouw, zijn bewoners, het personeel en het regime. Leer het dagelijkse leven in de gevangenis kennen via de dagindeling van de gedetineerden: contacten met de buitenwereld, gevangenisarbeid, gezondheidszorg, wandeling en sport, vorming en onderwijs, cultuur en ontspanning, sanitaire voorzieningen, eten, tuchtsancties, enz.

Ontdek dankzij het Davidsfonds alles over een van de meeste beruchte en tegelijk ook meest vooruitstrevende gevangenissen van het land.
GevangenisLeuven2

 

Guido Verschueren, auteur van het boek ‘Burgemeester achter tralies’ die het opendeurenbeleid uitwerkte, leidt u binnen in een bijzondere wereld.

Deelnemen? Leden gratis, niet-leden 3 euro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.